Mihai Fifor: PSD Arad va cere scutirea de la taxe și impozite, pe o perioadă de trei luni

Mihai Fifor: PSD Arad va cere scutirea de la taxe și impozite, pe o perioadă de trei luni

În aceste momente dificile pentru țară, este nevoie de măsuri urgente pentru susținerea sectoarelor afectate și pentru salvarea locurilor de muncă, spune senatorul social-democrat, Mihai Fifor.

Pe fondul crizei generale, cauzată de coronavirus, parlamentarii PSD au depus, ieri, la Parlament un proiect de lege care prevede ca statul să acopere 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat de salariați în cazul suspendării temporare sau reducerii activității ca urmare a decretării stării de urgență, afirmă Fifor.

„Conform proiectului de lege propus de PSD, salariații trimiși în șomaj tehnic vor primi 75% din salariul de bază sub forma unei indemnizații, neimpozabile, plătită din bugetul asigurărilor sociale de stat, pe toată durata menținerii stării de urgență. Persoanele care vor primi indemnizația de 75% din salariul de bază vor fi scutite, pe o perioadă de 3 luni, de plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii. Perioada în care angajații se vor afla în șomaj tehnic, din cauza instituirii măsurilor pentru combaterea epidemiei de coronavirus, va fi luată în calcul la stabilirea vechimii în muncă. E frustrant pentru noi toți și total neproductiv, faptul că deși am tot înaintat Guvernului propuneri concrete pentru susținerea economiei naționale, nu am primit până în prezent niciun răspuns și nu am văzut nicio măsură adoptată. La Arad, vom merge un pas înainte și în prima ședință a Consiliului Local vom înainta un proiect de hotărâre, prin care PSD Arad va cere explicit scutirea de la taxe și impozite, pe o perioadă de trei luni, pentru agenții economici afectați de măsurile coercitive impuse. Este normal ca toți micii întreprinzători, care au fost obligați, din cauza pericolului pandemic coronavirus, să închidă temporar terasele, cafenelele sau afacerile din domeniul alimentației publice, să fie susținuți prin măsuri locale active”, spune președintele PSD Arad Mihai Fifor.

 

 

Loading...
  1. ATI FACUT DEZASTRU CAT TIMP ATI FOST LA GUVERNARE . LASATI CA STIE GUVERNUL CE TREBUIE SA FACA. NU INCERCATI SA PROFITATI DE STAREA DE URGENTA!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.