Mihai Fifor: „Vom ataca la Curtea Constituțională legea de adoptare a ordonanței în domeniul alocațiilor”

Mihai Fifor: „Vom ataca la Curtea Constituțională legea de adoptare a ordonanței în domeniul alocațiilor”

Social-democratul Mihai Fifor consideră că proiectul de ordonanță pregătit de Guvern în domeniul alocațiilor reprezintă „cea mai ticăloasă trădare a electoratului de către actuala Coaliție”.

„Ordonanta prevede abandonarea definitivă a calendarului promis de Orban și Cîțu înainte de alegeri, cu privire la eșalonarea dublării alocațiilor. Astfel, Guvernul a eliminat cu totul din proiectul de ordonanță ținta de creștere a alocațiilor până la valoarea de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv la 600 de lei pentru cei cu handicap sau mai mici de 2 ani. De asemenea, este eliminată indexarea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022, promisă pe toate vocile de liderii Coaliției de guvernare. În concluzie, din cele cinci tranșe de majorare, cu câte 20 de puncte, promise de Cîțu și Orban înainte de alegerile din 2020, copiii vor beneficia doar de trei, respectiv cele acordate deja în august 2020 și ianuarie 2021, și cea care, potrivit proiectului de ordonanță, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022. Sunt anulate tranșele de la 1 iulie 2021 și de la 1 iulie 2022. În acest fel, Coaliția de guvernare fură din buzunarele copiilor sume consistente de bani, care li s-ar fi cuvenit conform legilor adoptate”, precizează Fifor.

„Guvernul minte cu nerușinare când afirmă că nu are bani pentru copii, în timp ce renunță la taxe în favoarea unor mari corporații din domeniul energiei, alocă prin PNRR, fără licitație, 3 miliarde de lei unui sponsor de partid și se pregătește să transfere un sfert de miliard de euro din sistemul public de sănătate către clinicile și spitalele private. Doar dobânzile anuale plătite de România la cele 31 de miliarde de euro împrumutate în mod iresponsabil de Florin Cîțu depășesc cu mult sumele necesare pentru majorarea alocațiilor, conform promisiunilor neonorate de actuala Coaliție de guvernare. Vom ataca la Curtea Constituțională Legea de adoptare a acestei  ordonanței ticăloase, care aduce mari prejudicii copiilor din România”, afirmă deputatul PSD de Arad Mihai Fifor (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.