Mii de arădeni vor putea să intre în proprietatea curților și grădinilor, potrivit unei noi legi

Mii de arădeni vor putea să intre în proprietatea curților și grădinilor, potrivit unei noi legi

Florin Tripa, deputat social-democrat arădean, susține că mii de arădeni vor putea să intre în proprietatea curților și grădinilor, în urma unei legi inițiate de PSD.

În Monitorul Oficial a fost publicată Legea 87/2020, pentru modificarea Legii Fondului Funciar, prin care terenurile aferente construcțiilor edificate de către fostele cooperative agricole de producție, de fostele asociații economice intercooperatiste, de fostele organizații și entități ale cooperației de consum, indiferent de denumirea acestora, precum și ale altor construcții aflate în proprietate privată se înscriu, la cerere, în proprietatea actualilor deținători.

Printre inițiatorii acestei legi se numără și Florin Tripa.

 „Finalitatea politicii trebuie să fie întotdeauna binele pe care reușești să îl faci în mod concret pentru oameni. Dincolo de vorbe, mă bucur că am reușit să mă număr printre inițiatorii modificărilor legislative care permit cetățenilor să intre în mod gratuit în posesia terenurile aferente imobilelor deținute, moștenite sau cumpărate potrivit prevederilor Legii 112/1995. Am avut nenumărate discuții cu primari din județ și fără excepție, am găsit în fiecare comună sau oraș astfel de probleme. Oameni care au cumpărat case, în special prin legea 112, iar terenurile aferente acelor case nu aparțineau noilor proprietari. Era o situație ciudată, ca unii cetățeni să dețină un imobil și terenul de sub acel imobil, iar curtea și grădina să aparțină fostelor CAP-uri sau Statului Român. Modificarea legii fondului funciar era o măsură absolut necesară și sunt mii de arădeni care vor putea beneficia de aceste prevederi. Sper ca Prefectura Arad, prin Comisia Județeană de Fond Funciar să nu pună bețe-n roate aplicării acestei legi, așa cum am văzut că obișnuiesc cei de la PNL Arad, iar cetățenii să poată să obțină cât mai repede titlurile de proprietate“, declară Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.