În plină vară echipamentele de climatizare ale blocului operator de la Spitalul Județean Arad nu funcționează

În plină vară echipamentele de climatizare ale blocului operator de la Spitalul Județean Arad nu funcționează

Cei de la USR Arad solicită remedierea situației de la Spitalul Județean.

Echipamentele de climatizare ale blocului operator de la Spitalul Județean Arad nu mai funcționează de foarte multă vreme. USR Arad a adresat o solicitare imperativă Consiliului Județean Arad.

În ultimele zile, temperatura înregistrată în blocul operator al Spitalul Județean Arad a urcat până la valori de 35 de grade Celsius, dublu față de temperatura recomandată pentru desfășurarea în bune condiții a intervențiilor medicale (16-18 grade).

„Deși există aparate de climatizare, ele nu funcționează. Din informațiile primite, nu s-a asigurat mentenanța pentru acestea, furnizorul desemnat reclamând întârzierea plăților. În aceste condiții, au fost suspendate intervențiile care nu reprezintă urgențe, unii medici refuzând chiar să mai intre în sala de operație. Situația are un impact negativ puternic asupra activității medicale, punând în pericol sănătatea arădenilor. Solicităm administrației, în speță Consiliul Județean, să remedieze de urgență problema și să asigure condiții optime pacienților din Arad. Acest tip de deficiență denotă o lipsă de organizare și de responsabilitate, absolut inacceptabile când este vorba de cetățenii cei mai vulnerabili, cei suferinzi. Nu este chiar atât de greu să prevezi că după primăvară vine vara și vei avea nevoie de climatizare. Numirea directorilor pe pile și relații de partid trebuie să înceteze. Angajamentul USR PLUS este de a administra cu oameni competenți și responsabili, singura variantă în care putem avea servicii publice funcționale”, se arată într-un comunicat al USR Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.