Ministerul Dezvoltării a alocat Aradului doar 400 000 de lei din cofinanțarea de 33 de milioane de lei la care s-a angajat

Ministerul Dezvoltării a alocat Aradului doar 400 000 de lei din cofinanțarea de 33 de milioane de lei la care s-a angajat

Primăria Municipiului Arad va propune Consiliului Local o rectificare a bugetului Municipiului la începutul lunii aprilie, a anunţat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Astfel, la capitolul învățământ se vor aloca 450 000 de lei pentru reparația imobilului fostei școli de pe strada Spartacus (cartier Mureșel) în vederea mutării grădiniței PN 26, care în prezent funcționează într-o clădire aflată în proprietate privată, cu chirie.

De asemenea, alte două grădinițe din municipiu, PS 2 și PP 17, vor beneficia de dotare cu echipamente noi de bucătărie, pentru care se vor aloca 57 000 de lei.

Cu ocazia rectificării bugetare va fi introdusă în buget și suma de 87 000 de lei pentru Grupul Școlar Industrial Aurel Vlaicu, reprezentând valoarea sponsorizării acordate unității de învățământ de către SC Astra Rail Industries pentru dotarea atelierelor-școală de sudură și operator mașini numerice.

Primăria va începe în această primăvară şi lucrările de reabilitare a străzilor cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală (printre care Constituției, Hunedoarei, Titulescu, Pădurii, 6 Vânători, Ștefan Augustin Doinaș etc.), dar Ministerul Dezvoltării a alocat Aradului doar 400 000 de lei din cofinanțarea de 33 de milioane de lei la care s-a angajat în prin contract cu Municipiul Arad, precizează Corina Drăghici. Suma de 400 000 de lei va fi cuprinsă în buget cu ocazia rectificării bugetare.

Prin rectificarea bugetară se vor aloca, de asemenea, fonduri (10 000 de lei) pentru elaborarea documentațiilor tehnice în vederea reabilitării clădirii de pe Bd. Revoluției, nr.50, care aparține municipalității.

 1. pe bune?si maduta sau caprar ce zic?

  Raspunde
 2. este o noua stire marca falca, sa cam obisnuit in ultimul timp sa isi explice impotenta manageriala si financiara ,aratand spre alti care nu dau bani necesari ca el sa-si desfasoare proiectele ambitioase

  Raspunde
 3. banii vin pe rand asa cum e firesc. nu mai puneti botul la minciunile lui Falca. nici el nu mai stie ce e real si ce e minciuna

  Raspunde
 4. Contract intre Primarie si Guvern? Ha, ha, ha! Sa il faca public cineva, daca exista! Guvernul aloca bani prin HG-uri, nu face contracte cu primariile, cum sa spui asa ceva? Cat de prosti ne mai credeti? Hai, nu mai mintiti, puneti-va pe treaba si asfaltati drumurile din oras. Ca cetatean, nu ma intereseaza cum finanteaza primarul investitiile, ma intereseaza daca este in stare sa le realizeze. De la Falca vad doar preocuparea de a face politica, pre putine lucruri pentru oras.

  Raspunde
 5. dle Falca din excedentul bugetar de ce nu ati dat subventie mai mare la gigacalorie ca sa nu platim de ni se usuca pielea? la cei amarati nu va ganditi?

  Raspunde
 6. Sa fie clar tot ce este in ograda primarului este responsabilitatea lui , deci nu mai intereseaza pe nimeni ,ca de cate ori se sparge o strada si nu este reparata corect iasa acest mafalda la interval si arunca vina in spinarea unuia si a altuia , si ca el ar face dar nu il lasa altii .

  Raspunde
 7. ca a ajuns primar acest personaj malefic , este vina noastra a tuturor aradenilor , iar daca va disparea sau nu din peisaj la urmatoarele alegeri va depinde tot de noi , cand vom avea de cumpatat ,e bine asa cum este acum ,ne convine ce se intampla si directia in care ne indreptam sau vom scapa de gasca de imbecili care acum ne conduc si votam SCHIMBAREA

  Raspunde
 8. Va convine sau nu,asa au procedat toate guvernele psd cu jud.Arad. Aradul,ca si alte jud.transilvane,primeste faramituri,celelalte regiuni,rosii pana-n dinti-gorj,vrancea,olt,teleorman etc-sume exorbitante,dar nu din munca lor,din munca celorlalti!

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.