Minoră cu carte de identitate falsă, depistată la frontieră

Minoră cu carte de identitate falsă, depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat o minoră, cetăţean român, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate românească falsă.

În data de 01.12.2015, ora 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac- Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autocar care circula pe relaţia România – Italia, o fată care s-a legitimat cu o carte de identitatea românească.

La control, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care tânăra a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana în cauză, în vârstă de 15 ani, este din judeţul Gorj. Aceasta a declarat că a primit documentul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi a procedat la această metodă, deoarece părinţii ei nu şi-au dat acordul să poată ieşi din ţară.

În cauză, poliţiştii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.