MIRCEA BĂSESCU, acuzat de ŞANTAJ. PONTA cere DEMISIA lui Traian Băsescu

MIRCEA BĂSESCU, acuzat de ŞANTAJ. PONTA cere DEMISIA lui Traian Băsescu

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu este implicat într-un scandal monstru, cu interlopi şi procurori DNA.

Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, recunoaşte că a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare şi că şeful statului ar fi ştiut despre acest demers. Imaginile au fost filmate cu telefonul mobil de Florin Anghel, zis Bercea Băsică (fiul lui Bercea Mondial), şi difuzate în exclusivitate, miercuri, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Înregistrările au fost difuzate în prezenţa lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat că familia acestuia a decis să le facă publice în contextul unor „suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta legată de plângerea pe numele lui Mircea Băsescu, pentru un presupus trafic de influenţă”.

Pe post au fost prezentate mai multe înregistrări audio ale unor discuţii ce au avut loc între Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial.

Materielele audio-video au fost prezentate în şase secvenţe distincte, realizatorul emisiunii şi invitaţii săi subliniind faptul că acestea ar demonstra acuzaţia de trafic de influenţă adusă de Florin Anghel lui Mircea Băsescu.

Plângerea formulată de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă şi înşelăciune, a fost preluată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bucureşti.

Înregistrările în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, apare vorbind despre bani cu fiul lui Bercea Mondial au fost și ele depuse la DNA Constanţa, pe 13 iunie.

În materiale se vorbeşte despre eliberarea lui Bercea Mondial şi apare şi numele preşedintelui Traian Băsescu.

Acuzaţiile în acest caz sunt de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducere în eroare a organelor judiciare, potrivit avocatului Pavel Abraham.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi dimineaţă, că justiţia dă, în acest moment, „adevăratul test al independenţei”, prin cazul fratelui preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, acuzat de şantaj. În opinia Premierului, şeful statului ar trebui să-şi dea demisia.

„Este momentul în care însuşi preşedintele trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune OK, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii”, a precizat Victor Ponta.

Ponta a arătat că demisia şefului statului s-ar impune pentru ca nimeni să nu poată să considere că, din poziţa pe care o ocupă – fiind persoana care a numit în funcţie şeful DNA, procurorul general şi ceilalţi magistraţi – poate să influenţeze desfăşurarea corectă a anchetei.

  1. fratele presedintelui arestat , pentru trafic de influenta , cand se va termina aceasta afacere si adevarul va iesi la iveala , vor cadea multe capete , sus puse .
    si asta nu poate decat sa ne bucure , pentru ca aceste lepre ajunse in posturi importante se vor da in gat reciproc unii pe altii . PUSCARIA SA-I MANANCE PE TOTI

    Raspunde
  2. DE UNDE A AVUT TIGANUL ATATIA BANI?
    UNDE LUCREAZA?CUM I-A ADUNAT?
    NIMENI NU CHESTIONEAZA ACEST ASPECT?
    DE CE ESTE ATAT DE CREDIBIL TIGANUL?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.