Mircea Băsescu, CONDAMNAT la 4 ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Mircea Băsescu, CONDAMNAT la 4 ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Tribunalul Constanța l-a condamnat, joi, pe Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de puşcărie pentru complicitate la trafic de influenţă. Decizia magistraților de la Tribunalul Constanţa nu este definitivă.

Fratele fostului şef de stat a declarat că nu se aştepta la această decizie a judecătorilor și că o va contesta.

„Mărturisesc că mă surprinde decizia în primă instanță a judecătorilor de la Tribunalul Constanța, dar asta este. E o sentință pronunțată de instanță și o respectăm și evident o vom ataca cu apel la instanța superioară. În rest, efectiv sunt stupefiat pentru că Bercea și familia lui nu a spus niciodată, pe parcursul anchetelor și al audierilor în instanță, că mi-a dat mie banii, ci lui Marian Căpățână. Căpățână, la rândul lui a recunoscut într-o primă parte a procesului că a primit banii. Câți bani au fost nu a reieșit niciodată clar din declarațiile familiei Bercea. Când s-a vorbit despre 600. 000 de dolari, când 700. 000 sau chiar un milion de dolari. Apoi Căpățână și-a schimbat declarația și am ajuns acum eu să fiu condamnat pentru trafic de influență. Este o sentință pe care o voi ataca, dar nu pot în cugetul meu să fiu împăcat și să spun că s-a făcut dreptate, după cum am arătat”, a declarat Mircea Băsescu pentru Agerpres.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

DNA a cerut condamnarea la închisoarea cu executare pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în cazul primului solicitând ca pedeapsa să fie orientată spre maximul prevăzut de lege.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Florin Şurghie, a cerut achitarea clientului său, spunând că nu există dovezi în legătură cu săvârşirea faptei, iar, în cazul în care instanţa va considera că este nevoie de o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie cu suspendare.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanţa, mai mulţi membri ai familiei Anghel, audiaţi ca martori, au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta să intervină în favoarea lui Sandu Anghel.

  1. sobolanul asta , dara ar exista o justitie corecta ,nu ar mai trebui sa vada soarele in veci , decat de dupa gratii !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.