Mircea Purcaru crede că PNL va accede la guverare la „Paştele Cailor”

Mircea Purcaru crede că PNL va accede la guverare la „Paştele Cailor”

Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, a declarat că „noul PDL, pitit sub titulatura de PNL” este tot mai resemnat la ideea că şansele sale „de a accede la guvernare înainte de alegerile din 2016 se apropie tot mai mult de zero”. Aceasta, mai ales în contextul ultimelor evoluţii pe scena politică românească.

„Imediat după victoria în alegeri a lui Klaus Iohannis, pe care s-au grăbit să şi-o asume, pedeliştii vopsiţi au anunţat că până la sfârşitul lui martie 2015 ei vor fi la guvernare, puşi cu sila de către preşedintele nou ales. A trecut şi ianuarie 2015 iar pe la jumătatea lui februarie şi-au schimbat orizontul de aşteptare, până de Sfintele Paşti. A început martie, iar ei au început să fie tot mai descurajaţi, mai ales că preşedintele Iohannis nu dădea semne că ar dori să-i aducă la guvernare pe clienţii DNA, apăraţi zece ani de către Traian Băsescu. Au acceptat inclusiv să îi coopteze pe Geoană şi Vanghelie, care i-au «aburit» că le vor aduce o sută de parlamentari de la PSD. Au constatat, cu regret, că nici această variantă nu merge. Au lansat, prin postacii lor, certitudinea «trădării» UNPR, iar ieri Gabriel Oprea le-a trântit, public, uşa în nas. Au alimentat ipoteza ruperii Partidului Conservator, speculând dezbaterile interne pe marginea strategiei partidului privind participarea la alegeri. În scurt timp, certitudinea fuziunii PC-PLR, în cadrul unui partid puternic de centru-dreapta, le va aduce o dezamăgire în plus. Aşa că, în ciuda faptului că Alina Ghorghiu face în continuu vocalize, ca să arate că Guvernul Ponta nu este bun de nimic şi că populaţia nu îl mai vrea, au înţeles şi ei că următorul termen limită pe care şi-l pot fixa pentru a accede la guvernare este «Paştele Cailor». Până în 2016, va conştientiza tot românul că ar fi absurd să înlocuiască un Guvern care repară toate nedreptăţile şi umilinţele pe care le-a îndurat un popor pentru ca PDL-iştii lui Băsescu şi Udrea să acapareze averi imense”, a declarat liderul conservator.

În opinia lui Mircea Purcaru, concluzia este aceea că atât de mult pomenita moţiune de cenzură va fi depusă tot la Paştele Cailor, „pentru că nu îi cred chiar atât de inconştienţi încât să se facă de râs”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.