MISTERELE francmasoneriei, DEZVĂLUITE de Marele Maestru Viorel Dănacu (GALERIE FOTO)

MISTERELE francmasoneriei, DEZVĂLUITE de Marele Maestru Viorel Dănacu (GALERIE FOTO)

Sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean Arad a fost, miercuri, gazda unui eveniment mai puţin obişnuit: misterele francmasoneriei au fost dezvăluite în faţa unui public format din invitaţi de marcă ai Aradului.

Totul a fost prilejuit de lansarea cărţii „Francmasoneria aşa cum a fost” a autorului Viorel Dănacu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României – Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice şi Preşedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucureşti.

Dr. Viorel Dănacu a făcut o scurtă prezentare a cărţii, a masoneriei în general, a rolului şi a scopului ei în societate şi a prezentat o colecţie de documente masonice de la 1880 şi până în prezent: cărţi, reviste masonice importante din trecut, precum şi echipamente masonice aparţinând mai multor rituri.

„Considerăm că evenimentul masonic de astăzi a fost de bun augur şi binevenit, sperând că şi în viitor cetăţenii oraşului Arad să se bucure şi de alte evenimente masonice pentru o cât mai bună şi corectă cunoaştere şi înţelegere a fenomenului”, a precizat Bogdan Tănase, din partea Marelui Secretariat al Marii Loji Naţionale a României – Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice.

La eveniment au fost prezente personalităţi din domeniul culturii, educaţiei, administraţiei şi a altor domenii de activitate, care au avut astfel – unii pentru prima dată – prilejul să ia contact cu unele dintre misterele francmasoneriei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.