Moaștele Sfântului Nectarie, la Catedrală şi Mănăstirea Gai. Află cum a fost vindecată o bolnavă de cancer!

Moaștele Sfântului Nectarie, la Catedrală şi Mănăstirea Gai. Află cum a fost vindecată o bolnavă de cancer!

Racla cu Moaștele Sfântului Nectarie a ajuns, luni, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” (Podgoria). Acestea rămân la Catedrală pentru închinare până marți, când recla va fi dusă la Mănăstirea Gai.

Racla cu Moaștele Sfântului Nectarine de la Eghina este păstrată de obicei la Mănăstirea Radu Vodă din București. Sfântul Nectarie este considerat ocrotitorul bolnavilor de cancer, dar și al celor care suferă de alte boli grave.

Sfântul Nectarie, un călugăr grec relativ contemporan cu noi, deoarece a trecut la cele veșnice în 1920, fiind canonizat de curând, este considerat făcător de minuni. Călugării de la Schitul din Nandru din județul Hunedoara spun că sfântul a făcut multe minuni.

Astfel, la doar o săptămână de la începerea construcției așezământului monahal, într-o noapte de marți spre miercuri, o femeie din Arad, cu o fată bolnavă de cancer, l-ar fi visat pe Sfântul Nectarie și acesta îi spunea să facă o donație către o mănăstire care poartă hramul cu numele său. Femeia s-a dus ziua următoare la Arhiepiscopia Aradului și a povestit unui cleric de acolo visul ce l-a avut. Preotul îl cunoștea pe unul dintre călugării de la Peștișu Mic și l-a pus în legătură cu acesta.

Mama tinerei bolnave de cancer a donat, în cursul zilei de vineri, imediat după ce fiica sa plecase la un nou control medical, în străinătate, o sumă de bani către Schitul Sfântul Nectarie de pe Valea Roatei, pentru achiziționarea unui iconostas. Primele materiale au ajuns sâmbătă iar duminică femeia din Arad i-a anunțat pe călugării din satul Nandru că fata s-a întors de la medici cu o veste neașteptată: era perfect sănătoasă!

  1. Sfantu Cashcaval 22 aprilie, 2014, 7:34 pm

    Tot mai retarzi suntem recent. Confundam religia cu credinta. Pacat de cei care cred cu adevarat …

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.