Momente emoționante la ședință comună CLM și CJA, în atmosferă de comemorare

Momente emoționante la ședință comună CLM și CJA, în atmosferă de comemorare

Sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ a găzduit astăzi ședința comună a Consiliului Local Municipal și a Consiliului Județean.

Ședința a început prin intonarea imnului României și ținerea apoi unui moment de reculegere în amintirea revoluționarilor.

Au luat ulterior cuvântul: Primarul interimar al Municipiului, Călin Bibarț, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, prefectul Aradului Gheorghe Stoian, europarlamentarul Gheorghe Falcă și arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu.

Invitații speciali ai ședinței au fost Doina Nan, Preşedintele Asociaţiei Răniţilor şi Urmaşilor celor Decedaţi în Revoluţia din Decembrie (ARUD) și Valentin Voicilă, reprezentant al revoluționarilor.

Doina Nan a avut un discurs emoționant, recitând și propria poezie despre povestea ei, povestea unei mame care și-a pierdut fiul în timpul revoluției.

Acum 30 de ani, românii au ieșit în acel decembrie ‘89 în stradă pentru că se săturaseră de frig, foame, comunism. Și este adevărat! Dar eu cred că dincolo de toate acestea a existat în sufletul fiecărui român un ideal: libertatea de a gândi, de a vorbi, de a avea propriile opțiuni. Nu-mi plac vorbele pompoase dar lipsite de conținut. Îmi plac în schimb oamenii hotărâți, care știu ce vor cum au fost cei care au avut curajul să iasă în stradă în acel istoric decembrie! Tocmai de aceea eu mă voi limita la a vă spune că dacă nu erau ei atunci în stradă, nu eram noi aici. Înainte de toate, doresc să le mulțumesc celor care ne-au dăruit generației noastre libertatea de a avea un ideal, pentru că «Idealul este în sine un viitor în devenire». Ca arădean, oriunde mă va duce viața, voi afirma cu tărie două adevăruri istorice: în 1918 Aradul a fost orașul Marii Uniri și în decembrie 1989, Aradul a fost al doilea oraș, după Timișoara, care s-a ridicat împotriva dictaturii, când aceasta nu căzuse încă!”, a declarat Călin Bibarț.

În cadrul ședinței au fost oferite medalii comemorative urmașilor celor decedați în timpul evenimentelor din decembrie 1989, la Arad, dar și asociațiilor de revoluționari.

„Cât timp nu vom ști să ne purtăm victoriile? Un oraș care a murit pentru libertate, nu trebuie să tacă! Trebuie să-și poarte victoria, biruința, să spună că a murit, a luptat și trebuie să fie ascultat. De aceea mâine voi participa la ședința festivă comună a Consiliului Local și cel Județean. Trebuie să reținem următorul lucru: Revoluția română din decembrie 1989 a fost anti-ceaușistă și anti-comunistă, iar Aradul a fost al doilea oraș al Revoluției Române, după Timișoara”, a declarat Valentin Voicilă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.