MOTIVUL INCREDIBIL pentru care piloții din Franța INTRĂ ÎN GREVĂ

MOTIVUL INCREDIBIL pentru care piloții din Franța INTRĂ ÎN GREVĂ

Piloţii din Franţa își vor întrerupe activitatea timp de aproape o lună, după ce Sindicatul Național al Piloților de Linie (SNPL), care este cel mai mare sindicat al piloţilor francezi, a făcut un apel la toţi membrii săi să întrerupă munca. Motivul este faptul că noile reguli impuse acestei categorii profesionale îngrădesc piloţilor tocmai dreptul la protest.

Mai exact, ei vor face grevă pentru că sunt nemulţumiţi că nu ar putea intra în grevă când vor dori cu adevărat. Protestul va avea loc între 3 şi 30 mai, activitatea lor urmând a fi oprită zilnic în anumite intervale orare.

Piloţii sunt nemulţumiţi de o stipulare legală în care se menţionează faptul că o grevă trebuie anunţată cu 48 de ore înainte de începerea ei. Modificarea a fost făcută pentru ca pasagerii să poată fi anunţaţi în prealabil cu privire la astfel de situaţii speciale. Sindicatul SNPL susţine că stipularea va permite, de fapt, angajarea temporară a unor piloţi din alte ţări europene.

Liderul sindical Yves Deshayes afirmă, la rândul său, că la ultima grevă nu au existat anulări de zboruri pentru că unele companii aeriene au putut angaja alţi piloţi în locul celor francezi. Pe de altă parte, cei de la Air France contrazic aceste afirmaţii, spunând că majoritatea zborurilor vor fi anulate în perioada în care activitatea va fi întreruptă.

Foto: europe1.fr

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.