Municipiul Arad a DEPĂȘIT incidența de 7,5 cazuri la mia de locuitori. Se instituie CARANTINA de noapte (UPDATE)

Municipiul Arad a DEPĂȘIT incidența de 7,5 cazuri la mia de locuitori. Se instituie CARANTINA de noapte (UPDATE)

Rata de infectare cu coronavirus în municipiul Arad a trecut astăzi de pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori, drept urmare restricțiile care până acum erau aplicate doar la sfârșit de săptămână vor fi valabile și în cursul săptămânii.

Conform actualelor reglementări, în localitățile cu rată de infectare peste 7,5 la mie se instituie carantina de noapte în toate zilele săptămânii pentru persoanele nevaccinate, iar magazinele se închid la ora 22.

În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor nevaccinate în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20 – 5, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

Magazine închise seara – Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5 – 22, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

În intervalul orar 22 – 5, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

UPDATE/ Informare asupra hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad adoptate în ședința de astăzi, 7 octombrie:

Hotărârea 175:

Termen restricții 14 zile: 08.10.2021-21.10.2021 pentru localitățile noi în categorie

Localități noi în categoriile:

– Între 2 și 3: Cărand, Bocsig, Almaș;

– Între 3 și 4: –

– Între 4 și 6: Dorobanți și Zimandu Nou. Ambele își păstrează termenele dar accesul în sălile de sport se face în baza certificatului verde (vaccinare, testare, trecere prin boală). Zimandu Nou – 14.10, Dorobanți – 20.10

– Peste 6: Fântânele.

Prin H.G. 1050/2021 s-a implementat modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

Hotărârea 176

Peste 6: localități noi: Fântânele. La Covăsinț incidența a scăzut sub 7, dar peste 5,5, astfel încât se aplică de mâine, în continuare, restricțiile din această categorie. 

– închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Peste 7,5, localități noi: Vărădia de Mureș, Bata, Vladimirescu, Arad.

Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.