Directorul DSP Arad: „Să sperăm că este vârful, dacă nu este sfârșitul”

Directorul DSP Arad: „Să sperăm că este vârful, dacă nu este sfârșitul”

Imaginea zilei vine de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde joi dimineața zeci de ambulanțe erau în așteptare, cu pacienți care acuzau simptome de COVID.

În aceste momente de grea încercare pentru sistemul sanitar, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad îndeamnă la unitate iar președintele Consiliului Județean Arad (CJA) îi sfătuiește pe arădeni să își protejeze sănătatea.

„Stimați colegi, situația este dramatică în sectorul sanitar. Niciodată nu ne-am confruntat cu astfel de scenarii. Se fac eforturi inumane pentru a găsi soluții pe termen scurt, dar singura soluție pe termen lung este vaccinarea. Să sperăm că este vârful, dacă nu este sfârșitul. Știu că este o tensiune pe care o simțim cu toții și un volum de muncă ce face diferența între furnizor de servicii medicale și vocație. Este momentul să fim solidari și să ne ajutăm colegii. Este momentul să fim mai uniți ca niciodată. Nu sunt două sisteme de sănătate, este unul singur în care suntem împreună, cadre medicale și pacienți, în același timp”, afirmă Horea Timiș, directorul DSP Arad.

„Credeți sau nu credeți în COVID, vă puteți îmbolnăvi! Aceste imagini au fost realizate dimineață, la Spitalul Județean Arad. Sunt zeci de ambulanțe în așteptare, cu pacienți care acuză simptome de COVID. Majoritatea sunt nevaccinați. Apelez încă o dată la dumneavoastră să vă protejați sănătatea, să îi protejați pe cei care vă sunt dragi și să profitați de vaccinarea gratuită! În cazul în care aveți simptome specifice bolii, anunțati imediat medicul de familie, nu așteptați ca starea să se agraveze. Din informațiile mele, în ultimele 24 de ore, opt arădeni au decedat și sunt înregistrate 297 de cazuri noi la nivelul județului Arad”, afirmă președintele CJA Arad.

Sursă foto: https://www.facebook.com/iustin.cionca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.