Municipiul Arad legat de orașul Pecica printr-o pistă pentru biciclete, amenajată pe Malul Mureșului

Municipiul Arad legat de orașul Pecica printr-o pistă pentru biciclete, amenajată pe Malul Mureșului

Consiliul Județean Arad (CJA) va lega municipiul Arad de Pecica prin amenajarea unei piste de biciclete, situată pe malul Mureșului.

Este un proiect prietenos cu mediul, prin care se creează atât o zonă de agrement, cât și turistică, pentru iubitorii de natură. Această pistă parcurge o porțiune însemnată din Parcul Natural „Lunca Mureșului”, una dintre cele mai frumoase arii protejate din România, cu o biodiversitate aparte.

Consilierii județeni au adoptat, în regim de urgență, o hotărâre care permite depunerea la Ministerul Mediului a Cererii de finanțare extinderea pistei de biciclete pe malul râului Mureș în județul Arad, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete.

„Consiliul Judeţean Arad și-a propus să lege Aradul de Pecica, printr-o pistă de biciclete pe malul Mureșului! Este o dorință mai veche, pentru care acum am identificat și sursa de finanțare! Amplasamentul investiției este în județul Arad, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundaţiilor al râului Mureş. Proiectul va oferi infrastructura necesară utilizării bicicletelor pentru a ajunge la atracțiile turistice existente în Parcul Natural Lunca Mureșului. De asemenea, se face astfel primul pas spre crearea unei reţele transfrontaliere de piste de biciclete care să lege Aradul de Pecica și de localitatea Mako, județul Csongrad, din ţara vecină, Ungaria”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul va fi depus mâine, împreună cu hotărârea de Consiliu Județean Arad adoptată astăzi, la Ministerul Mediului, linia de finanțare urmând a se deschide la ora 10.00, finanțarea fiind acordată pe principiul „primul venit, primul servit”.

Valoare estimată a proiectului este 17.000.000 fără TVA. Lungimea pistei va fi de 17,9 km, iar lățimea de 2,5 metri și va include borduri, marcaje, semaforizare, spațiu depozitare pentru biciclete și rasteluri.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.