Municipiul Arad va primi 5 MILIOANE DE LEI de la Guvern pentru CET, adică o parte din suma solicitată. Restul de bani se vor aloca „din BUZUNARUL ARĂDENILOR”

Municipiul Arad va primi 5 MILIOANE DE LEI de la Guvern pentru CET, adică o parte din suma solicitată. Restul de bani se vor aloca „din BUZUNARUL ARĂDENILOR”

Municipiului Arad va primi 5 milioane de lei de la Guvernul României pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie termică în sistem centralizat pentru sezonul rece 2017-2018. Executivul răspunde parţial solicitărilor venite din partea autorităților publice locale, care până acum au alocat 6 milioane de lei, urmând să se mai facă încă o alocare din bugetul local de 2.8 milioane de lei, informează Primăria într-un comunicat de presă.

Anul trecut am primt 16 milioane lei, anul acesta am solicitat 9 milioane de lei şi primim 5. Diferenţa o vom da din buzunarul cetăţenilor, a afirmat primarul Gheorghe Falcă.

Acesta a sublinitat faptul că Guvernul României are obligaţia să sprijine termoficarea în România, în ciuda a ceea ce afirmă anumiţi politicieni. Administraţia trebuie să facă documentaţia,  iar politicienii care guvernează trebuie să facă lobby.Mâine va apărea o hotărâre  de Guvern nu doar pentru Arad. Vom vedea cât au primit alte oraşe. Acolo parlamentarii formează o echipă, a mai spus edilul.

Falcă a recunoscut că suma este mică, dar a mai mult decât 0.

Primăria reamintește faptul că în  2012, 2013, 2015 şi 2017 Guvernul nu a alocat  deloc bani pentru CET.

Joi, 7 septembrie 2017, la ora 9, consilierii locali municipali se vor reuni în şedinţă extraordinară pentru aprobarea acestor bani în buget astfel încât, până marţi, 12 decembrie  2017, să se poată efectua plăţile către furnizorul de gaz.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.