Muzeul de Artă din Arad și Art Yourself Gallery propun publicului o expoziție retrospectivă Amalia Dulhan/ „Imaginarium”

Muzeul de Artă din Arad și Art Yourself Gallery propun publicului o expoziție retrospectivă Amalia Dulhan/ „Imaginarium”

Muzeul de Artă din Arad și Art Yourself Gallery propun publicului o expoziție retrospectivă Amalia Dulhan/ „Imaginarium”. Expoziția va putea fi văzută în perioada 6 martie- 28 aprilie 2018.

Vernisajul expoziției „Imaginarium” va avea loc marți, 6 martie, de la ora 18, la Muzeul de Artă din Arad în Sala „Ovidiu Maitec”

„Este posibil să exişti în afara realităţii imediate, folosind-o ca sursă de angoasă şi extaz pentru a accesa un tărâm intern, subiectiv, limitat doar de limitările, obsesiile şi dorinţele proprii. Este puţin probabil să reuşeşti să experimentezi constant simultaneitatea acestor lumi – reală şi imaginară – şi este şi mai puţin plauzibil să poţi oferi cu precizie unei alte conştiinţe o dovadă concretă sau un artefact convingător provenind din lumea care există doar pentru tine, în zămislirea ta exclusivă. In ciuda acestor premize descurajatoare pe care le-am acceptat, în ultimii şapte ani am sondat, am prospectat şi am incantat, am visat, am cristalizat şi am materializat dintr-un tărâm într-altul idei şi sentimente despre ceea ce inseamnă să exişti dincolo de concretul organic şi efemer al existenţei. Colecţia mea de lucrari şi curiozităţi imaginare este deci o optimist-compulsivă încercare de a povesti despre cum ceea ce nu se vede există în mine şi despre ceea ce defineşte pentru mine natura conştiinţei umane : nesfârşita sa nevoie de a se cunoaşte, de a creşte o dată cu aceasta cunoaştere, ca într-un final să poată sparge sau accepta bariera solitudinii existenţei” Amalia Dulhan.

Proiect expozițional este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.