Un artist arădean, prezent pe simezele celei mai dinamice librării din România

Un artist arădean, prezent pe simezele celei mai dinamice librării din România

Timp de patru luni grupul de artiști Baraka va fi prezent pe simezele celei mai dinamice librării din România, „La două Bufnițe” din Timișoara.

Spațiul librăriei e astfel conceput încât să găzduiască, pe lângă sute de titluri, și opere de artă. „Avem acest proiect care se numește «Artist la Bufnițe» – asta înseamnă un artist, o lucrare, o lună de zile. Ideea proiectului este să aducem și arta plastică în librărie, să se regăsească și iubitorii de artă printre cărți, dar este și un exercițiu de atragere a iubitorilor de carte către arta plastică contemporană”, explică Raluca Selejan, una din cele două asociate ale librăriei.

Altfel, pe rând, fiecare care din cei patru artiști care formează grupul de creație Baraka va fi prezent pe simeza librăriei din Timișoara, în calitate de „Artist la Bufnițe”, seria fiind deschisă, săptămâna aceasta, de Paul Feier, care expune gravuri.

Paul este masterand în anul al II-lea al Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Are 23 de ani și a participat la mai multe expoziții de grup, începând cu 2013, ultima fiind Instalart / Sculptură. 000 inspired by Constructim, în toamna anului trecut. A pus în CV numeroase evenimente artistice în țară și străinătate.

„Simt că lucrările mele ar trebui luate ca atare nimic mai mult. Seria nu s-a încheiat, e work in progress, e posobil să mai insist asupra ei. Dedic lucrările câinilor mei, Samantha și Jolie. Câinii mei sunt surorile mele, eu sunt la rându-mi un câine, un fel de  maidanez ce a fost forțat să crească în casă, iar acum e liber”,  spune Paul Feier.

Entitatea artistică Baraka este formată din patru tineri masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Sculptură și Pictură: David Iancu, Paul Feier, Adrian Popa, Mihai Toth. Grupul  s-a coagulat începând cu anul 2012. Astfel, Baraka este o formulă unică în peisajul artei contemporane românești, fiecare operă creată fiind de fapt un concept de grup în care unicitatea fiecăruia se intersectează. De cinci ani Baraka a dezvoltat, la Timișoara, cu sprijinul Universității de Vest, un artist-running space împărțit în trei funcționalități: spațiu expozițional / galerie, spațiu de lucru / atelier, loc de dezbatere și dialog.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.