Ne mai putem infecta cu coronavirus și după vaccin? Ce spun specialiștii

Ne mai putem infecta cu coronavirus și după vaccin? Ce spun specialiștii

Radu Țincu a explicat, pentru Realitatea PLUS faptul că persoanele care s-au vaccinat se mai pot infecta cu noul coronavirus.

Aceasta este dilema multora, în contextul în care a existat și un exemplu al unui medic care, chiar și după la rapel, a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Totuși, românii trebuie să înțeleagă că vaccinul își are rostul în protecția noastră, iar în cazul infectării, vom face o formă mult mai ușoară.

Trebuie să discutăm ce înseamnă infectare. Vaccinul are eficientă 95%. Rostul vaccinului este să nu ne îmbolnăvim sever. Persoanele care au număr mai mic de anti corpi se pot infectă însă nu vor face o formă gravă a bolii. Ne interesează să nu facem o formă severă care să ne ducă în AȚI sau să ne omoare. Acesta este rostul vaccinului. Se pare că pentru neutralizarea formelor grave pentru tulpinile africane sau britanice este nevoie de un număr mai mare de anti-corpi. Nivelul de anticorpi poate fi aflat prin analize de laborator. Dacă descoperim că avem un nivel mai scăzut de anticorpi nu înseamnă că suntem lipsiți de protecție”, a explicat Radu Țincu pentru Realitatea PLUS.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.