Nepăsarea părinților, dusă la EXTREM. Și-au lăsat copiii MINORI să stea pe străzi și să se PROSTITUEZE

Nepăsarea părinților, dusă la EXTREM. Și-au lăsat copiii MINORI să stea pe străzi și să se PROSTITUEZE

Indolență și nepăsare amendate pe strada Mărului din municipiu, unde părinții a patru minori surprinși cerșind în vecinătatea Palatului Administrativ au fost sancționați contravențional marți, 5 noiembrie 2019, cu amenzi maxime de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică.

Copiii, trei fete și un băiat cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani au fost predați de polițiștii locali asistenților sociali ai DGASPC din Centrul de Permanență „Morcoveață”.

Părinții lor, având antecedente privind nesupravegherea și neîmpiedicarea minorilor de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție, au fost amendați cu câte 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991/R. Cei patru minori pot fi recuperați de către părinții lor din centrul de plasament, sub semnătură și angajament, informează DGPLA. 

„Greu de crezut că aceste angajamente vor fi onorate, în condițiile în care copiii provin din familii dezorganizate și numeroase, iar mama fetei în vârstă de 15 ani le-a declarat polițiștilor locali că nu își mai poate ține fiica sub control. În schimb, părinții inconștienți riscă să răspundă penal pentru faptele lor, deoarece li se vor întocmi de către polițiștii locali sesizări penale pentru nesupravegherea și neîmpiedicarea minorilor de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție”, spun reprezentanții Poliției Locale Arad. 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.