Nereguli GRAVE la drumul Pâncota – Seleuș! Ce s-a descoperit în urma analizelor de laborator

Nereguli GRAVE la drumul Pâncota – Seleuș! Ce s-a descoperit în urma analizelor de laborator

Dorel Căprar, președintele PSD Arad și Cristian Ispravnic, consilier județean și director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, au susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au atras atenția asupra neregulilor grave descoperite la drumul Pâncota-Seleuș.

Căprar a declarat că cei de la PSD au făcut o sesizare prin presă deoarece lucrările nu sunt executate conform standardelor în vigoare. După acest lucru, susține președintele PSD Arad, au fost acuzați de conducerea CJA că sunt incompetenți, că habar nu au despre ce vorbesc și că dezinformează.

„Din cauză că nu am putut să îi capacităm (n.red. pe cei din conducerea CJA) să verifice lucrările pentru ca banii publici să nu fie aruncați pe fereastră, am luat legătura cu mai multe instituții, precum Garda de Mediu etc. de la care am solicitat verificări, apoi am constatat că aceste instituții nu au posibilitatea să facă probe de laborator și noroc cu domnul inginer și director al DRDP Timișoara, consilierul județean Cristian Ipravnic, care are specialitate execuția, reparația și reabilitarea drumurilor, care a considerat că este binevenit să trimită pe cheltuiala sa personală probe la un laborator din București”, afirmă Dorel Căprar.

„Am fost pe teren, am luat probe, și ca să nu existe dubii, am dus aceste probe la un laborator din București, care este un laborator de gradul I, condus de prof. dr. ing. Polidor Bratu, membru al Academiei Tehnice. S-a dovedit că acea piatră nu este bună pentru drumuri județene, ci doar pentru drumuri forestiere și parcări. Rezistența la sfărâmare este de 47, când normele dau maxim 25. Asta înseamnă că, cu acest tip de piatră, la acest grad de rezistență la sfărâmare, nu se va putea obține niciodată o rezistență suficientă pentru a putea fi turnate straturile de asfalt peste. Stratul de piatră de la un drum este ca fundația unei case, dacă fundația nu e bună, degeaba punem un strat bun deasupra. Acest drum nu va ține decât probabil până la alegerile europarlamentare ca să iasă Falcă europarlamentar”, a declarat Cristian Ispravnic, consilier județean social-democrat.

Buletinul de analize se găsește mai jos, în galeria foto:

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.