Mai multe articole din rubrica "" ↑

(Ne)şansa lui Fifor

(Ne)şansa lui Fifor

Desemnarea senatorului de Arad Mihai Fifor în funcţia de ministru al Apărării este cu două tăişuri.

Este, desigur, o confirmare a calităţilor pe care, indiscutabil, Mihai Fifor le are, în pofida titulaturii de „duşman al Aradului” pe care i-a pus-o, pe nedrept, Gheorghe Falcă. Totodată, în ceea ce ne priveşte pe noi, arădenii, funcţia îl obligă pe Mihai Fifor. Mă refer, desigur, la Cetatea Aradului, pe care Fifor are prilejul, acum, din poziţia pe care o ocupă, să o treacă în circuitul civil şi să o dea Aradului. Îmi place să cred (şi aproape că sunt convins de asta) că Mihai Fifor s-a gândit şi la acest aspect atunci când a acceptat imensa responsabilitate de a fi ministru al Apărării. Nu-i va fi uşor, desigur. Dar, dacă va reuşi, drumul PSD spre câştigarea alegerilor locale din 2020, la Arad, este deschis, mai ales că au reînceput şi lucrările la pasajele de pe centură.

Spuneam că nu-i va fi uşor lui Mihai Fifor să treacă Cetatea Aradului în circuitul civil. Sunt nişte etape de trecut, există un protocol semnat între Primărie şi Ministerul Apărării, între care o condiţie esenţială este aceea de a reabilita clădirile garnizoanei din Gai pentru a putea fi mutaţi acolo militarii din Cetate. Primăria a tot amânat lucrările de reabilitare şi sunt convins că, de acum, le va abandona realmente. Pentru că Falcă şi liberalii sunt conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă PSD la alegerile din 2020 dacă va trece Cetatea în circuitul civil şi pasajele vor fi terminate. De aceea, sunt convins că municipalitatea va continua să tărăgăneze lucrurile tocmai pentru a nu-i permite lui Fifor să predea cetatea.

Există, totuşi, posibilitatea ca ministerul să treacă cetatea în circuitul civil şi să o predea municipalităţii „cu sarcina de a face” în ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor garnizoanei din Gai. Cu alte cuvinte, iată, Cetatea este deja a voastră, a arădenilor, dar militarii nu se vor muta din ea până nu va fi gata şi predată la cheie, către minister, unitatea din Gai. Ei bine, în acel moment, administraţia arădeană ar fi pusă într-o situaţie fără ieşire din punct de vedere politic.

Ce va fi, vom vedea. Cert este că Mihai Fifor şi PSD Arad au o şansă uriaşă. Sau, o neşansă la fel de mare dacă nu vor reuşi în problema Cetăţii.

Loading...
 1. PSD nu va castiga niciodata alegerile la Arad

  Raspunde
 2. Daca nu PSD atunci cine?

  Raspunde
 3. Numai ce bagara trei deputati si un senator.Pnl câţi?

  Raspunde
 4. PNL a primit un vot de blam si asa a ajuns psd cu trei deputati si un senator,nu se vor mai intilni cu asa ceva.Dragnea si Tariceanu ne mint pe fata ca nu s-au marit preturile la pompa ,dar ei nu alimenteaza carburanti la pompa.

  Raspunde
 5. Foarte mulți au rămas blocați în ceea ce aînsemnat PSD-ul în trecutul imediat al țării. Eu cred că azi nu mai putem vorbi în aceiași termeni de acest partid. În mod sigur au evoluat. În ciuda a ceea ce înseamnă în plan personal unii lideri PSD-ul este un partid cu forță care a învățat din greșeli, s-a repliat din mers și acum cu șansa dată de preferințele românilor chiar ar putea să facă ceea ce opoziția din anii 1990, clama.

  Raspunde
  • Ce fumezi că vreau și eu!

   Raspunde
   • Nae, lasa fumatul ca si asa esti drogat…nu mai #rezisti la alte fumuri

    Raspunde
   • Ar fi bine să te lași că împiedică la rezistență. Și ce-o să faci tu în stardă dacă nu mai reziști? Ăe cine chemi în ajutor? Când n-o să mai poți nici Iohannis nu îți va fi de ajutor. Iar Cioloș va fi demult istorie. Din aia scrisă pentru nenorociți. Ca tine.

    Raspunde
  • tati tu iti bati joc de noi?tu de cine vorbesti de dragnea,vasileasca,firea?mai jegosi,si mai obrajnici nu a avut romanica psdeul nu mai prinde guvernare

   Raspunde
   • Măi tupeu jegos, cum te intitulezi, în limba noastră românească avem și litera Z. EA se pune chiar și acolo unde tu auzi J. Deci OBRAZNIC. CU Z băiete nu cu J. J e de la jalea care îi cuprinde pe rejistenți/ Sau rezistenți? Spune tu cum e mai bine…

    Raspunde
 6. trebuie puse niste conditii, astfel ca falca sa nu isi bata joc de cetate si sa construiasca mall sau alte tampenii, sau sa-l vanda….

  Raspunde
 7. PSD nu va face nimic pentru ARAD, oamenii odata cu venirea iernii incep sa-si dea seama ca au fost manipulati si mintiti

  Raspunde
 8. Cetatenii o sa-si vadafacturile la energia electrica ,gaz si caldura unflate,atunci vor realiza ca au fost pacaliti de psd sa-i voteze.Pretul la carburanti creste in fiecare zi.

  Raspunde
 9. Ce gândire idioată au unii politicieni. De ce să punem umărul cu toții să redăm cetatea Aradului în circuitul civil, în beneficiul cetățenilor, mai bine punem piedici și ne împotrivim cât putem. Cam așa procedează Falcă în prezent. Asta dovedește micimea și nevolnicia unor astfel de oameni care pun mai presus de orice interesul propriu nu pe cel al comunității

  Raspunde
 10. acest personaj a promis in ultimii ani de 3 ori ca a obtinut bani de la guvern pt.terminarea pasajelor , iar rezultatul se vede . Cate promisiuni mai trebuie sa faca ca sa va prindeti si voi de caracterul acestui om !

  Raspunde
 11. acest om face de risul lumii oltenia.

  Raspunde
 12. Acest fifor isi bate joc si de noi membrii ALDE.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.