NEWS ALERT: CORONAVIRUSUL poate fi PRINTRE NOI! Restricţii la Spitalul Judeţean. Direcţia de Sănătate Publică: „Mizăm pe conştiinţa fiecăruia”

NEWS ALERT: CORONAVIRUSUL poate fi PRINTRE NOI! Restricţii la Spitalul Judeţean. Direcţia de Sănătate Publică: „Mizăm pe conştiinţa fiecăruia”

Autorităţile arădene sunt în stare de alertă după explozia de cazuri de Coronavirus din nordul Italiei.

Faptul că Aradul a fost invadat în ultimele zile de studenţi italieni care se întorc la cursuri dar există şi concitadini care s-au întors de la Carnavalul de la Veneţia a determinat autorităţile să ia primele măsuri pentru a preveni eventuala răspândire a Coronavirusului.

Astfel, ca primă măsură, a fost restricţionat accesul aparţinătorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi a fost convocată o întrunire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în această seară, la Prefectură.

Constantin Cătană, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad, a declarat pentru NewsAr.ro că Spitalul Judeţean nu este în carantină, dar accesul este restricţionat. Acesta a precizat că va propune, în această seară, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, suspendarea cursurilor Facultăţii de Medicină a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, unde învaţă numeroşi studenţi italieni. Aceştia din urmă sosesc ori s-au întors în Arad la sfârşitul acestei săptămâni pentru reluarea cursurilor care ar fi trebuit să înceapă luni, 24 februarie. Tot în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor fi stabilite şi locurile în care cei afectaţi de virus (dacă se va ajunge până acolo!) vor fi ţinuţi în carantină.

Dincolo de alerta autorităţilor, problema care se pune este una care ţine de conştiinţa fiecăruia, a precizat Constantin Cătană. Astfel, există un ordin al Ministerului Sănătăţii care presupune intrarea în carantină a tuturor celor care s-au întors din regiunile Lombardia şi Veneto în ultimele 14 zile. Cum în afara celor care s-au întors cu avioanele este foarte greu de stabilit care şi din ce regiune soseşte cu maşina în vămi (unde există, totuşi, controale medicale), Constantin Cătană a subliniat că ţine de conştiinţa fiecăruia să declare de unde a sosit. „Nu putem decât să mizăm pe conştiinţa fiecăruia”, a declarat Constantin Cătană.

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, testarea pentru Coronavirus se face în numai patru oraşe din ţară: Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca şi Iaşi.

Citește și:

CORONAVIRUS. Primele măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

  1. Doamne fereste pe toata lumea, la cat sunt de bine pregatite autoritatile o sa fie imbolnaviri in masa!!!! cine credeti ca se prezinta si se autodenunta fratilor cand in Romania fuga de raspundere e sport national?!!? ce constiinta???????? prostii!!!!

    Raspunde
  2. […] NEWS ALERT: CORONAVIRUSUL poate fi PRINTRE NOI! Restricţii la Spitalul Judeţean. Direcţia de Săn… […]

    Raspunde
  3. din pacate acest virus nu mai poate fi oprit. e o chestiune de timp pana va ajunge si la noi

    Raspunde
  4. De ce nu este ascultat Basescu sa se refuze intrarea in tara a celor care vin din Italia?????? Vreti sa ne terminati pe toti???????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.