CORONAVIRUS. Primele măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

CORONAVIRUS. Primele măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Prefectul Gheorghe Stoian a convocat aseară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea implementării măsurilor preventive necesare în contextul apariției cazurilor de îmbolnăviri cu CONVID 19 (Coronavirus) în Italia.

Ținând cont de specificul Aradului ca județ de frontieră, de numărul însemnat de cetățeni italieni care desfășoară diferite activități în județul  Arad și  luând în considerare câteva aspecte apărute în mass-media în cursul zilei de duminică, în urma ședinței Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât următoarele:

  • Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație;
  • Se va asigura permanență în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad;
  • S-au identificat anumite spații pentru amenajarea eventualelor centre de carantină;
  • Se va restricționa accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad;
  • Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.

De remarcat, că directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri care să necesite izolare într-un centru de carantină.

Alături de membrii Comitetului, la ședință au participat primarii localităților de frontieră din județul Arad, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, consulul onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio, și directorul general al Poliției Locale Arad, Adrian Toma.

Citește și:

NEWS ALERT: CORONAVIRUSUL poate fi PRINTRE NOI! Restricţii la Spitalul Judeţean. Direcţia de Sănătate Publică: „Mizăm pe conştiinţa fiecăruia”

  1. Baliverne. Domnilor aveti o evidenta a celor care s-au intors din Italia in ultimele 2 saptamani? Daca nu aveti inseamna ca ne mintiti si va mintiti singuri ca totuleste in regula. Dar nu este. Suntem in pericol real si trebuie sa va trezitipana nu va fi prea tarziu!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.