NEWS ALERT: Cutremur PUTERNIC în județul Arad (UPDATE)

NEWS ALERT: Cutremur PUTERNIC în județul Arad (UPDATE)

Un cutremur cu magnitudinea estimată de 4,9 grade pe scara Richter a avut loc în această seară în vestul țării.

Potrivit primelor informații, cutremurul a avut loc la o adâncime de 15 kilometri, având epicentrul la 12 kilometri de Lipova.

UPDATE 1: „Astăzi, 22 mai, la ora 20.46:43 s-a produs în zona Crișana, Arad un 𝐜𝐮𝐭𝐫𝐞𝐦𝐮𝐫 mediu 𝐜𝐮 𝐦𝐚𝐠𝐧𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐌𝐋 4.6, 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐚̂𝐧𝐜𝐢𝐦𝐞𝐚 𝐝𝐞 15 𝐤𝐦.

Cutremurul s-a produs la 24 km SE de Arad, 45 km NE de Timișoara, 77 km SE de Bekescaba, 89 km N de Reșița.

La nivelul Dispeceratului ISU Arad 𝑛𝑢 𝑠-𝑎𝑢 𝑖̂𝑛𝑟𝑒𝑔𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡 𝑎𝑝𝑒𝑙𝑢𝑟𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑜𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡𝑒 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛 𝑝𝑜𝑠𝑡-𝑠𝑒𝑖𝑠𝑚. Se execută recunoașteri în municipiul Arad, orașele Curtici, Nădlac, Ineu, Sebis, Chișineu-Criș și localitățile Bârzava, Vinga, Gurahonț și Birchiș.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unui seism, pot fi accesate pe portalul fiipregatit.ro/ sau descărcând aplicatia DSU.

Facem precizarea că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

Până în acest moment nu avem apeluri privind eventuale pagube.

Se execută recunoașteri in municipiul Arad, orașele Curtici, Nădlac, Ineu, Sebis, Chișineu Cris și localitățile Barzava, Vinga, Gurahont, Birchis”, se arată într-un comuniicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

UPDATE 2: „În ziua de 22 mai, ora 22:55:26 (ora României), s-a produs în Crișana, Arad un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.3, la adâncimea de 10 km. Cutremurul s-a produs la 22 de kilometri SE de Arad, 46 de kilometri NE de Timisoara, 75 de kilometri SE de Bekescsaba, 91de kilometri N de Resița”, precizează reprezentanții ISU Arad.

UPDATE 3: „În ziua de 22 mai, 20:46:42 (ora României), s-a produs în Crișana, Arad un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.9, la adâncimea de 2.2 km, intensitate VI. Cutremurul s-a produs la 15 km SE de Arad, 45 km NE de Timisoara, 69 km SE de Bekescsaba, 95 km N de Resita”, informează și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Foto: Android Earthquake Alerts System

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.