NEWS ALERT: Spitalul Județean a SUPLIMENTAT numărul de PATURI pentru bolnavii de COVID-19

NEWS ALERT: Spitalul Județean a SUPLIMENTAT numărul de PATURI pentru bolnavii de COVID-19

În contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate cu virusul SARS CoV-2 care necesită internare, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad a suplimentat, cu 37, numărul de paturi pentru pacienții pozitivi, informează unitatea medicală într-un comunicat de presă.

„La sfărșitul săptămânii trecute am avut între 190 și 200 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului. În cazul în care numărul pacienților va crește, pentru a asigura necesarul de paturi, am decis să transformăm Secția Clinică Medicină Internă II în secție COVID-19. În acest sens am cerut avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și am primit aviz favorabil, din punct de vedere epidemiologic pentru cele 37 de paturi din cadrul secției. Activitatea medicală este organizată astfel încât să putem trata atât pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 cât și pacienții care se prezintă la spital cu alte probleme de sănătate, fiind amenajate circuite separate”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

În total, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad sunt 286 de paturi destinate pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 pe secțiile COVID-19, dar și în zone special amenajate pe secțiile de diferite specialități medicale (Obstetrică-Ginecologie, Psihiatrie, Neurologie etc), precum și 27 de paturi în secțiile de terapie intensivă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.