Ni s-a dus buhul peste hotare: Bustul „prea generos” al Arethei Tătărescu, subiect în presa din străinătate

Ni s-a dus buhul peste hotare: Bustul „prea generos” al Arethei Tătărescu, subiect în presa din străinătate

Subiectul bustului Arethei Tătărescu din Târgu-Jiu, care are sânii prea mari, a ajuns în presa de peste hotare.

Publicația Daily Mail scrie despre sculptura de la Tg-Jiu, pentru care Consiliul Judeţean Gorj a plătit 5.000 de euro unui artist gorjean. Bustul soţiei fostului premier român a fost realizat de artistul Paul Popescu, care este acuzat acum că i-ar fi sculptat nişte sâni prea generoşi. În replică, artistul se apără şi susţine că Aretha Tătărescu era „o doamnă bine” şi nu vrea să refacă sculptura.

Radu Boroianu, secretar de stat în Ministerul Culturii, colecţionar de artă la rândul său, a cerut ca bustul Arethei Tătărescu din Târgu-Jiu să fie dat jos.

Şi Pompiliu Ciolacu, şeful Direcţiei de Cultură Gorj spune despre bust că este „exagerat din punct de vedere artistic” şi că asta înseamnă că „din punct de vedere estetic, nu seamănă cu imaginea reală a persoanei”.

Întrucât nu are de gând să ia în calcul solicitarea autorităţilor, artistul Paul Popescu lucrează deja la o nouă operă: cea mai mare statuie a Zeiţei egiptene Isis, la cererea omului de afaceri Nicolae Sofianu.

Artistul a spus că noul său proiect nu va fi afectat de probleme precum mărimea sânilor, mai scrie publicația sus-amintită.

Aretha Tătărescu s-a născut la Târgu-Jiu în anul 1889 și, pentru o scurtă perioadă de timp, a studiat arta în Belgia, după care s-a mutat înapoi în România, unde s-a întâlnit și s-a căsătorit cu omul care avea să devină prim-ministru, Gheorghe Tătărescu.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.