No şi, ălalalt e mai bun?

„Ș-apoi ce-o fi maică acoperit, că doar n-o pus pământ pe el? Că ofițeri e toți.” În mare parte cam asta este reacția votantului român. De ce spun asta? Simplu, din amintiri. Pe Iliescu l-au votat cât a încăput în Constituție deși zicea el, votantul, că urăște comunismul din toate pozițiile. Pe ăsta de-a ieșit aseară l-au ștampilat cu toată flota României în brațe, de câte ori a vrut mușchiul lui. Parcă a făcut-o așa, în ciuda presei. Cu cât ieșeau la iveală matrapazlâcuri, cu atât mai mult s-au dat de ceasul morții să-l voteze.

Păi într-o țară ce își trimite prin divane oameni de cea mai joasă speță ar mai constitui vreo problemă dacă unul care a fost ofițer acoperit vrea să fie președinte? Măcar ăsta n-a furat, sau nu știm sigur. Cine îl mai ia în serios pe Băsescu la ora asta?

Din nefericire, cam așa stau lucrurile. Doar că…

Pe Ponta nu calitatea pe care se presupune că ar fi avut-o cândva, sau incompatibilitatea din acea vreme, îl face să fie de nevotat. Sunt mult mai multe altele, cu adevărat serioase care nu trec pragul încrederii necesare în astfel de cazuri. (Nu le voi scrie aici pentru că am mai făcut-o de nenumărate ori). Acest fapt îl știe și Băsescu. Ceea ce a făcut el aseară este o șmecherie ce se încadrează perfect pe stilul lui. Cunoaşte foarte bine reacția poporului în asemenea cazuri și având în vedere miza (libertatea lui și fuga din fața legii) el și-a pregătit loviturile de final pentru a-i crește capacitatea de negociere dintre cele două tururi. Sunt șanse foarte mari ca neamțului să i se spună stop-joc iar din cele două milioane de români care nu-l vor vota pe Ponta să „culeagă” un număr însemnat, prin servicii, desigur, cea despre care presa a relatat ca fiind o femeie cu un CV cel puțin îndoielnic. În calcul mai pot intra încă două posibilități. Renunțarea de a vota precum și opțiunea pentru un alt candidat, în așa fel încât Ponta să fie coborât sub 40%. Cu un posibil milion de voturi va sta Băsescu de o parte a mesei și-și va negocia „viitorul”. Care pentru el nu sună prea bine. Iar de data asta nu va fi vorba despre o simplă hârtiuță scrisă pe un colț de masă. Va avea nevoie de un angajament sigur din care IMUNITATEA să strige în gura mare.

Pe Ponta nu-l interesează decât persoana sa, așa că va ceda aşa cum a făcut-o de atâtea ori. Băsescu fuge de un singur om. El se numeşte Tăriceanu. Pe ăsta și numele îl face de temut. Pentru el este pregătit un alt dosar, dar el este deja scăpat. Nu mai are timp să „fabrice”, pentru a ajunge la el. Pentru ca să-i iasă toate, ar fi trebuit să se tripleze și să mai inventeze ceva servicii. Ghinion, cele 7,4 milioane de români care l-au rejectat mai acu’ doi ani vor avea satisfacția repunerii în drepturi. Un om încheie prost exact cum și-a așternut. După faptă și răsplată. Lupta trebuie câștigată de această dată chiar de popor. Eu merg pe mâna lui Tăriceanu.

  1. observator din vest 17 octombrie, 2014, 6:24 pm

    Nu as fi comentat ineptiile scrise de ani de zile,cu intentia de a te da,ca multi alti inepti,jurnalist/analist/comentator,dar,mi-am amintit de comunicatele date in anii 2011-2012 cu un alt slugoi,ciucurita,sub umbrela ASOC.ARAD,KM0. Altfel,ramai un anonim nul,o naluca a vremurilor,nu ma interesezi!!! Ba,te si vad,esti bine/frumos/destept foc…ceva banet,dupa lins,lins,lins,a venit…nu esti calic,nu? Comparand tampeniile scrise atunci cu stupizeniile de azi,vad ca faci parte din categoria numeroasa,ce-i drept,a celor ce nu se trezesc niciodata, Gandeam,la un moment dat,ca ai depasit concentratia de tuicomicina…o sa-ti treaca. M-am inselat,tu esti beat de prost,irecuperabil si n-ai cum sa te trezesti! Prostia nu doare si nu are leac…! sti? Mai,taricenescoboci,tot la 7,4 de milioane de vii si morti? Ceva progres… Esti si un retardat notoriu! De cei aproximativ 10 milioane de romani vii care au votat pt.reducerea nr.de parlamentari la 300 ,sti ceva? Nu cred,doar cine dracu te finanta pe tine si pe cei cativa limbrici sa instigi/ati la ura si violenta,la manifestatii stradale impotriva statului de drept!? Impotriva faptului ca,datorita legii din timpul guvernului minoritar-majoritar penelisto/pesedisto/securisto/voiculesko/ tariceanu/razgandeanu,avem,de doi ani,588 de parlamentari,majoritatea hoti,impostori,0 barat-cunosti cativa,te mai finanteaza? nu cred,s-au convins…Cand unul ca tine ajunge sa-si dea cu parerea,ma gandesc cati ciuvici/gazi/ciutaci are tara asta,cat de aproape de evul mediu suntem si cat de departe de civilizatie…ps. in ce ma priveste,ma repet,tu nu existi,esti un cadavru viu. Sa ai noroc la lins cu..ri,la citit,la lipit,la votat…nu contezi in ecuatie,nu contezi in viata!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.