Noi date despre avionul dispărut de pe radare: Aparatul de zbor era „foarte probabil” PE PILOT AUTOMAT atunci când s-a prăbuşit

Noi date despre avionul dispărut de pe radare: Aparatul de zbor era „foarte probabil” PE PILOT AUTOMAT atunci când s-a prăbuşit

Avionul care efectua zborul MH370 Malaysia Airlines, dispărut de pe radare fără urmă pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, era „foarte probabil” pe pilot automat atunci când s-a prăbuşit în Oceanul Indian, a declarat, joi, vicepremierul australian.

„Putem spune, cred, că este foarte probabil că avionul era pe pilot automat. Altfel nu ar fi trasat traiectoria foarte regulată care a fost identificată cu ajutorul datelor prin satelit”, a declarat Warren Truss.

„În ceea ce priveşte traseul avionului spre Oceanul Indian, credem că avionul s-a aflat pe pilot automat până în momentul în care a rămas fără carburant”, a adăugat directorul Biroului australian pentru securitate aeriană.

Zborul MH370, care asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing şi-a schimbat brusc traseul la o oră după decolare şi a întrerupt orice comunicare cu turnul de control.

Potrivit datelor înregistrate de sateliţi, aparatul ar fi zburat spre sudul Oceanului Indian şi s-ar fi prăbuşit în mare după ce a rămas fără carburant.

O analiză recentă a datelor înregistrate de satelit a permis delimitarea unei suprafeţe de 60.000 de kilometri pătraţi, în sudul Oceanului Indian, unde operaţiunile de căutare vor începe în luna august şi ar putea dura până la un an.

Căutările s-au concentrat anterior asupra unei zone din largul coastei Perth, unde au fost detectate semnale acustice asemănătoare cu cele emise de cutiile negre.

Niciun fragment al avionului nu a fost descoperit, în ciuda operaţiunilor ample de căutare, care au transformat dispariţia zborului MH370 într-unul dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei moderne.

Foto: aljazeera.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.