Noi metode de diagnosticare a bolilor infecțioase la Spitalul Județean Arad

Noi metode de diagnosticare a bolilor infecțioase la Spitalul Județean Arad

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad va avea la dispoziție noi metode de diagnosticare a bolilor infecțioase cu ajutorul unor aparate performante.

Consiliul Județean Arad a predat în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență două aparate medicale noi, cumpărate din fonduri europene nerambursabile. Este vorba despre două ecografe cu sondă, în valoare totală de 704.480 lei, achiziționate în cadrul proiectului „Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţiilor intraspitaliceşti în Arad, Mako și Hódmezővásárhely”.

Prin acest proiect transfrontalier de trei milioane de euro, Consiliul Județean Arad dotează cu aparatură medicală nouă și performantă Secția Boli Infecțioase Adulți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Achiziția echipamentelor medicale este în derulare. Pe lângă zecile de aparate cumpărate în perioada pandemiei, prin acest proiect transfrontalier urmează să fie achiziționate încă un computer tomograf, precum și alte aparate necesare diagnosticării și tratării pacienților cu boli infecțioase. 

„Ne referim la un proiect mare, prin care achiziționăm aparatură medicală performantă destinată pacienților cu boli infecțioase. În perioada pandemiei, poate mai mult ca oricând, am realizat cât de importantă este această ramură a medicinei. Proiectul este parte a strategiei Consiliului Județean Arad pentru modernizarea sistemului de sănătate publică, cu cele mai mari investiții din ultimii 40 de ani”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul proiectului „Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţiilor intraspitaliceşti în Arad, Mako şi Hódmezõvásárhely” ROHU 361, Consiliului Județean Arad îi revine suma de 1,8 milioane de euro, iar partenerilor maghiari le revine suma de 1,2 milioane de euro.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ (Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.