Nu dai bon fiscal, iată CE PĂŢEŞTI! „Mărţişor” de la Fisc, începând din 1 Martie

Nu dai bon fiscal, iată CE PĂŢEŞTI! „Mărţişor” de la Fisc, începând din 1 Martie

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă că începând din 1 Martie 2015 intră în vigoare procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe întreaga perioadă a suspendării dacă inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală constată încălcarea unor obligaţii legale, cum ar fi emiterea bonului fiscal.

Fiscul poate suspenda activitatea unor comercianţi dacă încalcă una dintre următoarele obligaţii:

– dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziţionate doar de la distribuitori autorizaţi sau unităţi acreditate;

– utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale;

– emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realităţii;

– întocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase în/din sertarul casei de marcat.

Noile sancţiuni prevăzute de lege pentru încălcarea acestor obligaţii sunt amenda contravenţională de la 10.000 de lei la 15.000 de lei şi suspendarea activităţii operatorului economic în punctul de lucru pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 luni;

De asemenea, dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deţinute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanţe, acestea se confiscă şi se dispune amenda de la 2.000 de lei la 4.000 de lei.

  1. poate ne spun inspectorii antifrauda cum se numesc persoanele care se afla in spatele afacerii cu casele de marcat.
    Numarul mic de case de marcat autorizate, preturile mari la acestea si costurile mari si nejustificate pentru contractele de maintenanta creeaza suspiciunea intemeiata ca cineva din Bucuresti se imbogateste pe spinarea agentilor economici cu complicitatea institutiilor statului.
    O casa de marcat din cele autorizate este de 5 ori mai scumpa decat una similara neautorizata.
    Care este procedura autorizarii caselor de marcat ca ma gandesc sa import si eu ca piata imi este asigurata de statul smecher?

    Raspunde
  2. ANAF s-a gandit macar odata ca evaziunea fiscala este de multe ori ultima posibilitate pentru agentii economici sa supravietuiasca? Ca nu poti plati taxele si impozitele fiindca sunt prea multe, prea mari si excesiv de birocratice?
    ANAF s-a gandit ca vor creste preturile, ca puterea de cumparare va scadea, ca saracia se va adanci si ca multi agenti economici vor trebui sa inchida si sa ingroase randurile asistatilor social?
    ANAF s-a gandit ca platim cea mai scumpa benzina din Europa, ca avem un fel de chestii la care li se spune pretentios drumuri, ca serviciile medicale sunt scumpe si proaste, ca educatia este total anacronica, ca politia este inexistenta si ca armata practic nu exista?
    Si toate astea sunt proaste nu fiindca nu sunt bani la buget ci pentru ca avem o coruptie totala, generalizata, de sistem destinata imbogatirii nejustificate a unui numar mic de firme platitoare de comisioane catre politrucii care zic ca ne conduc.
    Nu sunt bani fiindca am dat si dam in continuare gratis toate resursele publice, subliniez gratis.
    Nu sunt bani fiindca gestionarii resurselor publice, administratia, este compusa in exclusivitate de politruci incompetenti, impostori, necalificati, hoti, primitivi si cinici, care cand nu fura fac prostii si cauzeaza pagupe pe care nu trebuie sa le repare, pentru care nu raspund.
    Saracia se datoreaza transparentei inexistente, competitvitatii scazute si unei competitii jenante, toate afectate de dirijism clientelar.
    Banii lipsesc din cauza birocratiei nejustificate, inepte, deplasate, lipsesc din cauza nefunctionarii economiei de piata. Traim intr-o tara in care cererea si oferta sunt inlocuite de decizii discretionare, netransparente, de bunul plac al cate unui potentat sau birocrat cretin.
    Suntem infectati de politicianism ieftin, de specialisti deconectati de la realitate, de functionari fricosi, de spagari si de impostori.
    Din toate solutiile de reducere a fiscalitatii statul roman a retinut o masura abuziva birocratica cu foarte multe efecte perverse si negative. Asta este nivelul de inteligenta a statului roman.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.