Cuedan: „Sunt dispus să îmi prezint demisia!“

Cuedan: „Sunt dispus să îmi prezint demisia!“

Surpriza primei etape a primăverii din liga secundă a venit, din păcate, la Pâncota. Echipa gazdă a fost surprinsă de replica dârză dată de Unirea Tărlungeni şi a pierdut cu un scor categoric, 0 – 4 !

„Nu m-am aşteptat la acest rezultat, la fel cum a spus domnul Bona, fotbalul este plin de surprize. Din păcate astăzi am făcut unele greşeli incredibile pentru acest nivel şi am plătit scump pentru ele. Acesta este fotbalul, îmi asum în totalitate acest rezultat, îmi asum gravele greşeli ale jucătorilor noştri. Aţi văzut, oaspeţii au driblat în careul nostru şi ne-am pus şi noi să facem la fel, tot în careul nostru. Nu avem nicio scuză, niciun motiv ca să ne căutăm scuze, am fost învinşi de o manieră categorică, dar pot să spun că am avut 30 de minute foarte bune în care nu am reuşit să concluzionăm. Deşi am avut ca adversar o echipă în suferinţă, au dat dovadă că se pot adapta mai bine condiţiilor de joc, şi ne-auu taxat de fiecare dată şi cu largul concurs al nostru. Am făcut un joc slab,ne-am pregătit foarte bine pentru el, dar toate evenimentele ce s-au petrecut în fotbalul românesc în această perioadă, ne-au adus în această situaţie. Se retrage Tărlungeniul, nu se retrage, probabil că nu am ştiut să gestionez foarte bine acest lucru, chiar dacă am vorbit toată săptămâna cu jucătorii. Problema e că şi la suprafaţa de joc de la noi nu s-a lucrat în această perioadă, dar să nu uităm că şi ei au jucat tot aici şi s-au adaptat la această suprafaţă. Ca să leg totul, l-am pierdut şi pe Alin Mihai, un jucător foarte important atât pe faza ofensivă, cât şi cea defensivă. Nu am gestionat foarte bine începutul bun de joc pe care l-am avut şi am făcut greşeli foarte mari, nu îmi place să dau nume de jucători, aceste lucruri ţin de bucătăria internă a clubului“, a declarat Dan Cuedan la finalul confruntării cu Tărlungeniul.

Acesta a mai spus şi că este dispus să îşi prezinte demisia din funcţia de antrenor principal, lucrul cerut de o bună parte a spectatorilor prezenţi la disputa de sâmbătă dimineaţa: „Eu nu discut cu spectatorii, nu am contract cu ei, eu am contract cu domnul preşedinte Pavel Piroş. Nu e nicio problemă, pot să mă supun la decizia clubului, pot să şi renunţ, pentru că eu am aici doi ani şi jumătate petrecuţi în care am stat la fel, indiferent de rezultate bune sau nu, indiferent de promovăriile pe care le-am efectuat. O să solicit o discuţie cu domnul preşedinte, am avut una cu dânsul şi în timpul pregătirilor şi i-am spus de atunci că pot să renunţ, că poate să aducă pe altcineva în locul meu dacă doreşte. Am o relaţie deosebităcu domnul Piroş, cu domnul Retter, îi aştept să vină cu propuneri, cu soluţii, pot să îmi şi prezint demisia, o să stau să  analizez. Un lucru este cert, acesta este fotbalul, sunt şi astfel de momente în viaţa unui antrenor. Ceea ce e important e ca acest proiect condus de domnul Piroş să continue, nu a plecat nimeni nemulţumit de la Pâncota. Tot aşa de bine pot să plec şi eu, nu sunt un antrenor aparte, un antrenor special, nu ţin ca orbul de bâtă, în momentul în care suferi o aşa înfrângere, după o discuţie la rece este posibil ca să solicit chiar eu demisia. Probabil se va face o analiză video a acestei dispute cu altcineva, nu cu mine, şi se va vedea că nu poţi să faci astfel de greşeli la nivelul ligii secunde. Cel mai greu e să antrenezi mentalitatea în fotbal. În mod normal nu am de ce să îmi dau demisia, sunt în obiectiv chiar dacă ajungem la barajul de menţinere, dar meseria de antrenor se face într-un mediu urât, eu pot să îmi dau demisia pentru binele echipei .“

Cel mai probabil, soarta lui Dan Cuedan se va decide în zilele următoare, numele vehiculat pentru înlocuirea sa fiind cel al lui Eric Linkar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.