Nu mai puţin de 11 filme documentare premiate vor rula în două zile la Cinema Arta

Nu mai puţin de 11 filme documentare premiate vor rula în două zile la Cinema Arta

Caravana Docuart aduce 11 documentare premiate în cadrul București Docuart Fest la Cinema Arta din Arad, în perioada 21 – 22 aprilie, informează organizatorii evenimentului, într-un comunicat de presă.

Ajunsă la a 4-a ediție, Caravana Docuart poposește în acest an pentru prima oară la Arad. Evenimentul debutează vineri, 21 aprilie, cu proiecția unui film prezentat în premieră în cadrul Caravanei, Pădurarul (R. Norbert Fodor*). Filmul invitat în Caravană are ca subiect povestea lui Lucian, fiul unui fost pădurar care este nevoit să-și părăseasca casa din cauza defrișărilor. Proiecțiile continuă cu 3 filme recente, studențești: Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea (R.: Alex Pintică) – despre autorul care nu mai poate fi deosebit de artist -; Stories in Tea Cups (R.: Mirona Radu) – mici felii din viața cotidiană a chinezilor -; 10:34 to Belgrade (R. Ioana Grigore*) – un documentar realizat pe străzile Belgradului. De la ora 20:00, spectatorii sunt invitați într-o călătorie antropologică prin muzica românească de azi vizionând 100 de Movile, în regia lui Max T. Ciorbă. Ultima proiecție de vineri vă prezintă de la ora 21:00, primul documentar realizat de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu, Ultimul căldărar, film care spune povestea lui Geo, un tânăr căldărar din satul Corcova.

Sâmbătă, proiecțiile încep de la 16:30 cu Perfection is Forever, o co-producție cu Marea Britanie, în regia Marei Trifu. Apoi, programul continuă cu un fragment de viață din sânul minorității rrome în Angela (R. Botond Pusok). De la 17:30 va fi proiectat Human Places (R.: József László*), un film care vorbește despre spațiul propriu pe care oamenii și-l creează într-un oraș. Despre cum e să fii fiul nerecunoscut al marelui sculptor Constantin Brâncuşi, ne spune prin filmul său – În căutarea tatălui pierdut – regizorul Ionuț Teianu, de la ora 19:00. Ultima proiecție de sâmbătă îl prezintă pe Rodion Roșca, părintele muzicii electronice românești, protagonistul filmului Imagini din vis* (R. Sorin Luca), câștigătorul marelui trofeu Docuart Fest 2016. După proiecție, Rodion va fi prezent în sală pentru a povesti cu cinefilii prezenți.

Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Caravana Docuart este co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Intrarea în lumea documentarului este liberă, precizează organizatorii.

* O parte dintre proiecții vor aduce în fața publicului arădean regizori și protagoniști ai producțiilor care vor purta discuții interactive cu cei prezenți în sală.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.