Nu ne mai trebuie VIZĂ pentru a călători în INDONEZIA

Nu ne mai trebuie VIZĂ pentru a călători în INDONEZIA

Indonezia a eliminat viza de scurtă şedere pentru turiştii români. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri între şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, şi ministrul pentru Afaceri Externe al Republicii Indonezia, Retno L.P. Marsudi.

Cei doi oficiali s-au întâlnit joi, ocazie cu care au semnat Acordul pentru scutire de vize pentru posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu.

Ministrul Afacerilor Externe a salutat anunţul făcut de omologul indonezian cu privire la faptul că Indonezia a decis ca, începând cu luna octombrie 2015, cetăţenii români să nu mai aibă nevoie de viză de scurtă şedere pentru a călători în scop turistic în Indonezia.

Cei doi miniştri au evidenţiat necesitatea consolidării relaţiilor economice, pentru a menţine ritmul de creştere a schimburilor economice şi pentru a încuraja investiţiile indoneziene în România, dar şi pe cele româneşti în Republica Indonezia, care este o poarta către viitoarea Comunitate Economică ASEAN.

În cadrul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat iniţiativa României, susţinută de Spania, privind crearea unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului, iniţiativa primită cu interes de omologul indonezian.

Foto: asiabiztoday.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.