Nu vă îngrijorați dacă vi se întâmplă așa ceva! Este normal să vedem chipul lui IISUS pe feliile de pâine!

Nu vă îngrijorați dacă vi se întâmplă așa ceva! Este normal să vedem chipul lui IISUS pe feliile de pâine!

Oamenii de ştiinţă susţin că nu ar trebui să considerăm ciudat dacă vedem chipuri pe feliile de pâine proaspăt prăjite.

Un studiu recent realizat de cercetătorii canadieni şi chinezi a scos la iveală faptul că este normal să avem senzaţia că vedem chipuri ale unor figuri cunoscute pe cele mai bizare obiecte sau în cele mai neobişnuite locuri.

La baza acestor percepţii stă un fenomen ce poartă numele de pareidolie, ce poate fi explicat ca o interpretare eronată a realităţii. Cauzele care declanşează pareidolia facială, aşa cum este denumit fenomenul care ne poate face să vedem chipul lui Isus sau pe cel al Fecioarei Maria pe diferite obiecte sau în interiorul diferitelor legume, rămân însă un mister pentru lumea ştiinţifică.

„Multă lume crede că trebuie să fii dereglat psihic ca să vezi astfel de imagini, aşa că oamenii iau în râs acest fenomen. Totuşi, cercetările noastre arată că este normal ca oamenii să vadă trăsături inexistente, deoarece creierul uman este construit de aşa natură să recunoască fețe chiar printr-o mică asemănare cu anumite trăsături”, a explicat profesorul Kang Lee de la Universitatea din Toronto.

Cercetătorii au descoperit, în urma monitorizării activităţii cerebrale a mai multor voluntari, că responsabilă de aceste percepţii este partea creierului care răspunde de procesul de recunoaştere facială şi ne ajută să recunoaştem diferenţe de detaliu, dar şi chipul unui cunoscut aflat la depărtare.

Foto: redeyerogue.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.