„Nu votăm povești.” Cum explică USR PLUS abținerea de la votul privind un schimb de terenuri

„Nu votăm povești.” Cum explică USR PLUS abținerea de la votul privind un schimb de terenuri

Daniela Săbău, consilier municipal, a explicat de ce consilierii de la USR PLUS (foto) s-a abținut de la vot, în ședința Consiliului Local Municipal de ieri, în cazul unui proiect care viza un schimb de terenuri.

Iată ce a declarat Daniela Săbău:

„Am promis cetățenilor că vom face o altfel de politică. Am promis transparență și am promis că vom ține cont de interesul cetățenilor. Am demonstrat că nu negociem principii contra voturi.
USR PLUS își va respecta aceste angajamente, pentru simplul motiv că nu există altă cale pentru a aduce performanță în administrație. Ne asumăm faptul că deranjăm vechii politicieni, că stricăm jocuri de culise și cu siguranță provocăm schimbarea de care aceștia se tem.
Recent, în Consiliul Local Arad a fost supus votului un schimb de terenuri. Concret, municipiul urma să cedeze un teren de 8 hectare aflat între aeroport și autostradă, în schimbul unui teren pe care sunt clădiri ale companiei de apă, a terenului de sub parcului Bujor Buda și a parcării din fața hotelului Continental.
Schimbul a fost motivat de obținerea unei finanțări europene, prin care Aeroportul Arad să achiziționeze diverse echipamente. El a fost inițiat pe 26 noiembrie, printr-o procedură preliminară, votată în CLM. Am solicitat încă de atunci detalii despre proiectul care ar justifica acest schimb, detalii pe care nu le-am primit. Am votat totuși procedura, în baza promisiunii că vom primi aceste informații până când va fi supus votului schimbul propriu zis.
Între timp, am identificat proiectul Aeroportului pe pagina Ministerului Fondurilor Europene, depus în luna iunie 2020 și respins. Cu toate acestea, schimbul de terenuri a fost pus pe ordinea de zi a ședinței CLM de ieri, 28.12.2020.
Atât în cadrul comisiilor de specialitate cât și în plen, am solicitat detalii despre proiectul care face necesar acest schimb. Am spus că vom vota dacă ni se prezintă cea mai mică urmă a unui astfel de proiect, o fișă de lucru, orice fel de hârtie care să indice că Aeroportul sau CJA au nevoie de acest teren pentru a beneficia de fonduri europene. Am cerut ca măcar numele acestui proiect să fie rostit și asumat de inițiatori, dacă există.
Pentru că nimic din toate astea nu s-a întâmplat, nu am avut de ales decât să ne abținem, cu promisiunea că vom da totuși votul pentru acest proiect dacă, la o dată ulterioară, vor fi prezentate detaliile pe care le-am solicitat.
Astfel, dacă anumiți arădeni se simt prejudiciați de votul nostru, ne cerem scuze. În același timp, nu am fost aleși de cetățeni pentru a face jocurile cuiva. Administrația serioasă înseamnă proiecte așezate pe hârtie, nu vorbe și promisiuni, de care cu toții suntem sătui”.
De remarcat, că proiectul a trecut în cele din urmă cu voturile consilierilor de la PNL, UDMR, PMP și PSD.
Loading...
 1. Normal ca pentru povestitorii de la usr AEROPORTUL ARAD NU PREZINTA INTERES SI NICI NU PRICEP NIMIC DIN ACCESAREA FONDURILOR EURPENE PENTRU usr . ARADUL ESTE TOTUSI POARTA DE VEST A ROMANIEI

  Raspunde
  • Anonim, nu ai inteles ca nu exista niciun proiect pentru fonduri europene, atunci de ce?! In plus, s-au abtinut, nu au fost impotriva. Spre stiinta ta, “poarta de vest” este la …CURtici !

   Raspunde
 2. ARADUL ESTE CONSIDERAT POARTA DE VEST A TARII

  Raspunde
 3. Până la urmă ceea ce spune doamna Sabău are sens. Cum să votezi ceva despre care nu ai date? Pe de altă parte, dacă nu sunt oferite de inițiatori aceste date, ceilalți participanți la decizie sunt obligați să le procure. Pot face apel la instituții în timpul în care stau în așteptarea completării dosarelor. Asta doar ca să-ți justific prezența în CLM. Altfel? Bătaie în declarații….

  Raspunde
 4. Deci, cum se numeste proiectul de atragere fonduri europene pentru aeroportul Arad si cand a fost initiat? Cred ca nici macar directorul aeroportului nu stie, altfel il nominaliza in sedinta CLM!!! Ori era nominalizat in media, ulterior sedintei…

  Raspunde
 5. pai daca esti consilier te interesezi . s-au poate cei de la usr au nevoie de secretari personali ca sa li se faca rezumate, sunt singurii . care vin cu tot felul de prostii

  Raspunde
 6. ATI mers cu PLUG USORUL?

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.