Număr record de vizitatori la muzeele arădene, într-o singură seară (GALERIE FOTO)

Număr record de vizitatori la muzeele arădene, într-o singură seară (GALERIE FOTO)

Pentru prima dată în 126 de ani, muzeul arădean și-a deschis porțile și colecțiile pentru un număr record de vizitatori într-o singură seară.

4.500 de arădeni și turiști au trecut pragul muzeelor din Arad în cadrul evenimentului „Noaptea muzeelor. Au fost vizitate Palatul Cultural, Muzeul de Artă și sala „Clio”, Muzeul orașului Lipova și Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” din Șiria.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul Internațional al Muzeelor, „Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 15-a ediție. Mii de muzee și instituții culturale din zeci de tări europene și nu numai îsi aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sarbatoresc cultura iesind pe strazi in aceeasi noapte.

Anul acesta, evenimentul a fost sărbătorit în toată Europa în data de 18 mai. La Arad, „Noaptea Muzeelor” a fost organizată de Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Rețelei Naționale a Muzeelor din România și sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad, oferind publicului expoziții de înaltă ținută, artiști de prestigiu internațional, reenactament istoric dedicat eroilor arădeni din Primul Război Mondial, ateliere de artă și de pictură pentru copii, concerte și microexpozița/film/spectacolul de promovare a colecției de istorie – donația familiilor evreiești Goldschmidt-Braun din Aradul începutului de secol XX.

Palatul Cultural a fost vizitat de 3.000 de arădeni și turiști, între orele opt seara și două dimineața!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.