O adolescentă a încercat să-şi scoată ilegal copiii din ţară

O adolescentă a încercat să-şi scoată ilegal copiii din ţară

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit o mamă minoră care a încercat, cu ajutorul cumnatei sale, să-şi scoată ilegal din ţară copiii în vârstă de un an şi, respectiv, o lună.

Autorităţile de frontieră au constatat că nici mama celor doi copii nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege pentru a putea ieşi din ţară, deoarece nu avea acordul părinţilor pentru a călători în străinătate.

„În data de 12 mai, în jurul orei 22,50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost depistată pe fluxul de ieşire din Romania o persoană de sex feminin care se deplasa, pe jos, spre Ungaria cu un copil în braţe. Cu ocazia controlului, femeia a prezentat o carte de identitate românească iar pentru copil aceasta a prezentat un certificat de naştere emis de primăria municipiului Arad, în anul 2013. În urma verificării documentelor s-a constatat că mama este minoră şi are 17 ani. Nici mama minoră şi nici copilul nu îndeplineau condiţiile de a călători în străinătate deoarece nu aveau acordul părinţilor. Drept urmare poliţiştii de frontieră i-au condus la sediu şi au extins verificările”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

După câteva minute, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Ferdinand M., în vârstă de 54 de ani, din judeţul Arad, care conducea un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria.
În microbuz, pe lângă alţi pasageri, mai călătoreau o femeie cu un copil în braţe, pentru care a fost prezentat un paşaport temporar. Cu ocazia verificării documentelor, poliţistul de frontieră a constat deosebiri între fizionomia minorului şi fotografia din paşaport, motiv pentru care toţi cei implicaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că adolescenta de 17 ani care se deplasa pe jos spre Ungaria este atât mama minorului pe care îl ţinea în braţe, cât şi mama fetiţei din microbuz, în vârstă de o lună, pentru care a fost prezentat paşaportul temporar.

Femeia din microbuz, care tinea copilul în brate şi care a prezentat documentele, a declarat că a fost rugata de cumnata ei să îi scoată copilul din ţară, pentru că nu avea documente legale pe numele acestuia. Femeile au declarat că intenţionau să ajungă în Austria.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei (celor două femei şi şoferului microbuzului) dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, participare improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la participaţie improprie, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.