O casă din Pecica a ARS de la cenuşa aruncată în curte! Intervenţie cu CINCI maşini de POMPIERI

O casă din Pecica a ARS de la cenuşa aruncată în curte! Intervenţie cu CINCI maşini de POMPIERI

Toate cele trei maşini ale Formaţiei de Pompieri din cadrul Serviciului Local pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Pecica şi încă două autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad au intervenit, luni seara, la un incendiu izbucnit pe o stradă din apropiere de centrul oraşului.

Pompierii au fost sunaţi de vecinii casei situată pe strada 327 (cea de lângă Oficiul Poştal), al cărui acoperiş a fost cuprins de flăcări înalte de câţiva metri.

În ciuda intervenţiei rapide a pompierilor voluntari pecicani, care au reuşit să stingă focul înaintea sosirii colegilor din Arad, pagubele sunt însemnate: Au ars două anexe şi bucătăria, precum şi o parte din acoperiş.

Potrivit pompierilor, incendiul ar fi pornit de la cenuşa aruncată în curte, care a conţinut jar – de la care a luat foc rumeguşul şi lemnele din apropiere, după care incendiul s-a propagat rapid şi la clădire.

SVSU Pecica le recomandă pecicanilor să acorde mare atenţie surselor de căldură pe timpul sezonului de iarnă, să nu neglijeze curăţarea hornurilor şi să nu arunce cenuşa la gunoi.

Pompierii au câteva sfaturi şi pentru cei care cresc animale în gospodărie: să nu depoziteze nutreţurile lângă grajdurile animalelor sau locuinţe, să nu folosească în grajduri sau anexe instalaţii de iluminat improvizate care pot provoca incendii şi să renunţe la fumat pe durata orelor în care îngrijesc animalele.

Sursa: Pecica News

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.