O familie de bătrâni extrem de săracă locuiește într-o colibă și are nevoie urgentă de alimente. Cum îi poți ajuta

O familie de bătrâni extrem de săracă locuiește într-o colibă și are nevoie urgentă de alimente. Cum îi poți ajuta

O familie de bătrâni extrem de săracă locuiește într-o colibă la marginea orașului Sebiș, județul Arad. Coliba lor este improvizată din niște pari bătuți în pământ și scânduri. Locuința nu este izolată, iar printre scânduri intră vântul și frigul.

„Familia Barbuța nu are pensie și trăiesc doar dintr-un mic ajutor social pe care îl ia numai unul dintre ei. Singura lor sursă de venit este măgărușul lor, cu care lucrează la oamenii din zonă, aducând pământ pentru flori, gunoi, etc. Familia Barbuța este foarte bine vazută în zonă, iar oamenii care ii cunosc au numai cuvinte de laudă la adresa lor. Chiar dacă sunt bătrâni, aceștia lucrează cu ziua oricând sunt chemați. Oamenii din zonă au fost cei care ne-au chemat să cunoaștem și să ajutăm această familie. Ajunși la ei, am găsit o familie primitoare și cu zâmbetul pe buze. Nu am putut să nu observăm coliba improvizată în care locuiesc, spațiul mic, condițiile precare de locuit, dar niciodată nu s-au plâns de nimic și nici nu ne-au cerut nimic. A fost nevoie ca noi să îi intrebăm care le sunt nevoile, cu ce ii putem ajuta?! Singura lor cerință spusă cu strângere de inimă, a fost să le aducem alimente să aibă ce mânca. Cea mai mare nevoie pe care o au acum sunt alimentele, cu care se descurcă foarte greu pentru că nu au bani să le cumpere. De aceea, facem un apel la dumneavoastră, oamenii de bine, să ne unim forțele cu ocazia Sărbătorilor de Paști, pentru a ajuta această familie cu alimentele de care au atâta nevoie”, informează reprezentanții asociației ,,Misiunea Speranţă pentru România”.

Cei care locuiesc în zona Sebiș, județul Arad, pot merge personal să ajute această familie cu alimente. Nu există o adresă, nu au număr de casă și nici stradă, pentru că locuiesc la marginea orașului pe un deal. Singurul punct de reper sunt antenele de telefonie mobilă.

Cei care nu locuiesc în zonă pot dona direct alimente prin asociația ,,Misiunea Speranţă pentru România”, care pot fi trimite prin poștă sau curier la adresa:

MISIUNEA SPERANȚĂ PENTRU ROMÂNIA

COM. ȘEPREUȘ, JUD. ARAD, NR. 19

TEL: 0749 402 098 / 0766 365 833

„Cei care doriți, puteți să ajutați această familie donând fonduri pentru cumpărarea de alimente, folosind conturile de mai jos deschise la BCR și Raiffeisen Bank, pe numele asociației Misiunea Speranță pentru România. Noi vom cumăra alimentele, le vom oferi, iar întreaga acțiune va fi filmată și un material video de mulțumire va fi postat la final pe site-ul nostru, pentru ca dvs, sponsorii și donatorii să vedeți felul în care această familie a fost ajutată”, precizează reprezentanții ,,Misiunea Speranţă pentru România”.

1. Donează online cu cardul, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

2. Donează online prin PayPal, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

3. Donează prin transfer bancar, folosind conturile de mai jos, deschise pe numele asociației creștine umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania”, la BCR si la Raiffeisen Bank:

ÎN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

ÎN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

Cont în RON: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

Cont în EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

Cod Swift: RZBRROBU

 

  1. Care e istoria acestei familii ? Care e povestea lor ? Cum au ajuns in aceasta situatie ? De ce Primaria nu -i ajuta ? De ce aceasta Asociație ,,Misiunea Speranţă pentru România” nu face ceva concret pentru aceste 2 persoane varstnice ?

    Raspunde
  2. Nu știu dacă se cunoaște de către aceasta Fundație,dar acestor oameni le-a fost oferită o locuința încă de anul trecut ,prin implicarea preotului Beni Ioja din Sebis.Au refuzat sa părăsească coliba.Tot preotul Beni si cu preotul Cătălin au trimis alimente ,apa si din câte am înțeles chiar bani acestor oameni.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.