REVOLTĂTOR/ O femeie a MURIT, la propriu, DE SETE într-un SPITAL, după ce ASISTENTA a REFUZAT să-i dea APĂ

REVOLTĂTOR/ O femeie a MURIT, la propriu, DE SETE într-un SPITAL, după ce ASISTENTA a REFUZAT să-i dea APĂ

O femeie a fost internată în spital cu o afecțune oftalmologică. Ea a murit după opt zile din cauza că i-au cedat rinichii în urma deshidratării severe.

Edna Thompson în vârstă de 85 de ani, a fost internată într-un spital din Kent, Marea Britanie, cu o formă rară de glaucom, din cauza căruia a început să își piardă vederea.

Starea ei s-a înrăutățit vizibil după internare, iar rudele au sesizat medicii cu faptul că femeia pare foarte deshidratată. Una din asistente le-a spus că nu este indicat ca Edna să bea foarte multă apă deoarece nu poate ajunge la baie și ar trebui să i se schimbe așternuturile foarte des.

Dupa opt zile de spitalizare bătrâna a murit, iar în urma investigațiilor a reieșit că deshidratarea ei a fost agravată și de medicamentele care i s-au administrat pentru glaucom. Unul dintre ele, mannitol, care se dă pentru reducerea presiunii oculare, i-a fost administrat cinci zile, în loc de 48 de ore cât e limita maxim admisă.

Familia este convinsă că Edna a decedat din cauza neglijenței asistentei care s-a ocupat de ea și a refuzat intenționat să îi dea apă, chiar dacă femeia i-a spus în repetate rânduri că moare de sete.

edna

Asistenta a fost sancționată pentru fapta ei, iar conducerea spitalului și-a cerut scuze public pentru acest tragic incident. Cu toate acestea, rudele bătrânei vor să ia măsuri în instanță.

Sursa: mirror.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.