O întâmplare petrecută la un eveniment, I-A SCHIMBAT VIAȚA RADICAL: Era şomeră, când i-a venit o idee simplă. Acum este o FEMEIE DE SUCCES (GALERIE FOTO)

O întâmplare petrecută la un eveniment, I-A SCHIMBAT VIAȚA RADICAL: Era şomeră, când i-a venit o idee simplă. Acum este o FEMEIE DE SUCCES (GALERIE FOTO)

Poveștile de succes ne fascinează, la fel și oamenii din spatele lor. Rezultatele excepționale nu vin, însă, niciodată de la sine. Pentru a le avea, este nevoie de multă muncă, perseverență, mult efort și poate un dram de noroc.

O demonstrează povestea de succes a lui Michelle Mone, care a crescut într-o parte săracă a oraşului Glasgow din Scoţia, iar la vârsta de 15 ani a renunțat la școală pentru a deveni model. Și asta pentru că era nevoie de cineva care să ajute financiar familia din care provenea. Tatăl său suferea de o boală rară degenerativă care nu-i permitea să muncească, așa că ea a fost de „sacrificiu”.

Cariera sa în modelling, însă, a luat sfârșit la vârsta de 18 ani când a rămas însărcinată cu Michael Mone, cu care s-a și căsătorit.

Și pentru că ea nu era mulţumită să stea acasă şi-şi dorea o carieră a inventat mai multe calificări şi a fost angajată pe un post de marketing în cadrul fabricii de bere, Labatt. În doar doi ani a devenit şeful echipei de vânzări şi marketing, dar a fost dată afară când s-a aflat că a minţit în CV.

Rămasă șomeră, Michelle nu-și găsea locul. Întâmplarea a făcut ca în timp ceparticipa la un eveniment unde a purtat un sutien inconfortabil, să-i vină o idee de milioane. S-a gândit că poate realiza un sutien mai confortabil şi mai frumos.

După ce a luat această decizie, totul a venit de la sine. A citit un articol despre un nou produs din silicon care ar fi putut fi folosit la creearea unui sutien mai flexibil, mai confortabil. A abordat compania şi a obţinut licenţa pentru Europa. În 1996 a înfiinţat compania MJM International şi aşa s-a născut brandul de sutiene Ultimo. Potrivit spuselor ei, brandul valorează 50 milioane de lire sterline.

michelle_mone05_rtMichelle Mone 3 web01_31213909_26e27d_2434112aMone_1487254a

 

sutiene Michelle Mone

În 2001 Prinţul Charles a invitat-o pe Michelle să se alăture consiliului de administraţie al „The Princes Scottish Youth Business Trust”, iar în 2010 a primit recunoaşterea pentru contribuţia adusă în afacerile din Marea Britanie obţinând medalia de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic.

În august 2015 şi-a dat demisia din board-ul MJM International pentru a evita conflictul de interese cu noul său post, membru în Camera Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit. În septembrie 2015 i-a fost înmânat titlul de baronesă.

În prezent, antreprenoarea are o avere estimată de 30 milioane de dolari.

Sursa: standard.co.uk

  1. Bunoacă Baronesa !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.