O nouă ZONĂ PIETONALĂ, cu TERASE, în Arad. Când va fi gata și cum va ARĂTA (FOTO)

O nouă ZONĂ PIETONALĂ, cu TERASE, în Arad. Când va fi gata și cum va ARĂTA (FOTO)

Administrația locală a anunțat încă de la începutul verii că în municipiu vor fi amenajate noi zone pietonale.

S-a discutat despre Piața Avram Iancu, Strada 1 Decembrie 1918 și Piața Luther, din spatele Bisericii Roșii.

Tronsonul Piața Avram Iancu, cuprins între Strada Grigore Alexandrescu Nr. 1 și Strada Tribunul Dobra Nr. 2, și Strada 1 Decembrie 1918 sunt transformate deja în zone pietonale (cea din urmă încă de anul trecut), cu terase și vor funcționa astfel, în perioada 1 mai – 31 octombrie, zilnic, între orele 10:00 – 24:00.

În prezent, în Piața Luther se lucrează atât la șosea, cât și la trotuar. Fosta șosea va fi pavată cu piatră cubică, iar când va fi proiectul finalizat, se vor amenaja terase.

„În conformitate cu hotărârea Consiliulului Local Municipal cu numărul 235 din 05.06.2020, Piața Luther, devine pietonală, însă pentru început doar experimental, aceasta însemnând că accesul auto va fi interzis numai la sfârșit de săptămână, de vineri, de la ora 14,00 și până duminică, la ora 24,00. În acest context, administrația locală dorește să pună în valoare această nouă zonă pietonală printr-un iluminat stradal deosebit. În acest scop au fost montați pentru început 8 stâlpi de tipul Mannesmann, iar în curând operatorul care asigură iluminatul stradal în municipiu va trece la montarea lampadarelor. În plus se are în vedere refacerea trotuarelor, schimbarea bordurilor și pavarea pieței cu piatră cubică. Lucrările au început de câteva zile și ar trebui să se încheie în aproximativ o lună de zile, montarea pavajului necesitând meticulozitate. Valoarea investiției se ridica la aproximativ 200.000 lei”, ne-a declarat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.