O primărie din județ și Prefectura Arad, în atenția AVOCATULUI POPORULUI după ARANJAREA unui CONCURS (ACTE)

O primărie din județ și Prefectura Arad, în atenția AVOCATULUI POPORULUI după ARANJAREA unui CONCURS (ACTE)

Cazul prezentat de noi în 14 martie, când am scris că Primăria Livada pare a aranja ploile pentru ocuparea postului de șef al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, s-a consumat în plină pandemie, în funcția respectivă ajungând fix cine a vrut primarul pesedisto-liberal și acoliții acestuia.

Numai că lucrurile nu au rămas așa iar protagoniștii nu mai știu acum pe unde să-și scoată cămașa.

Pe scurt, situația a fost reclamată la Prefectură, care însă fiind un apendice al PNL Arad nu s-a sinchisit să ia vreo măsură. Sau, să răspundă măcar la sesizare în termenul legal.

Anterior sesizării depuse la Prefectură a fost sesizată și Primăria Livada. Nici de aici nu s-a primit vreun răspuns, fapt care-i plasează pe reprezentanții Primăriei Livada dar și pe cei ai Instituției Prefectului în sfera abuzului în serviciu. Dar nu numai. Pentru că în acest caz se poate vorbi și despre suspiciunea rezonabilă de complicitate și/sau  tăinuire.

În aceste condiții, cazul a ajuns pe masa Avocatului Poporului. Care, fiind o instituție serioasă, a reacționat firesc și a dat un răspuns sesizării.

Acum, din informațiile pe are le deținem, se pare că reprezentanții Instituției Prefectului au conștientizat gravitatea cazului și au început să se preocupe de el. I-au chemat la „raport” pe cei din Primăria Livada, cerându-le să îndrepte lucrurile până nu vor fi nevoiți să dea declarații în fața procurorilor. De urmărit!

Acte

Sesizarea adresată Primăriei Livada în care sunt descrise faptele:


Anunt angajare cu obligativitatea diplomei de bacalaureat (Anunțul inițial)

Candidatul a fost respins, pe motivul neîndeplinirii condițiilor specifice.

Anunt concurs fara obligativitate diploma de bacalaureat

Rezultat concurs sef SVSU  (Candidatul a fost admis.)

Articolul scris de noi, în care trăgeam un semnal de alarmă referitor la ceea ce se comitea la Livada:

HALUCINANT. În plină CRIZĂ dată de CORONAVIRUS, o PRIMĂRIE din județ „aranjează” postul de șef al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.