O săptămână până la momentul în care noi vom fi mai puternici decât ei

O săptămână până la momentul în care noi vom fi mai puternici decât ei

Peste exact o săpătămână arădenii sunt chemați la vot, să aleagă primarii și consilierii care vor conduce destinele comunităților vreme de patru ani.

Din nefericire, votul dintr-un singur tur va continua să-i avantajeze pe primarii aflați în funcție, în detrimentul celor care-i concurează și care, poate, s-ar dovedi mai buni, mai preocupați de nevoile oamenilor. Se știe că orice edil-șef are un fond propriu de votanți, de regulă cointeresat să-l mențină în funcție. Pentru a da jos un asemenea primar este nevoie de o prezență masivă la vot iar voturile să fie țintite spre acel contracandidat care are cele mai mari șanse să-l devanseze. Așadar, trebuie să judecăm bine, să discernem între cei care candidează cu adevărat, mânați de bune intenții, și cei care candidează din postura de „iepurași” meniți să risipească voturile alegătorilor, avantajându-i astfel pe primarii aflați în funcție. Și este obligatoriu să facem asta, pentru a nu ne trezi, din nou, cu primari nereprezentativi, aleși de 15 la sută dintre alegători.

Deși de regulă sunt adeptul schimbării, există și localități în care edilii șefi merită fără doar și poate să-și continue proiectele. Îmi vin în minte Ineul, Socodorul, Pâncota, Bata, Hășmașul. La Ineu, de exemplu, primarul Călin Abrudan și viceprimarul Ionel Alb au dovedit că formează un tandem redutabil, schimbând efectiv fața orașului. La fel și la Bata, unde Ion Micurescu și Ladislau Heleport, dincolo de faptul că au gospodărit bine comuna au și făcut cunoscute localitățile Bata și Bulci în întreaga țară. Însă, la fel de bine, sunt localități în care schimbarea este obligatorie. Mă gândesc la Bârzava, Șicula, Păuliș, Livada sau Zărand, unde actualii primari trebuie trimiși acasă. Iar exemplele de acest fel, de edili care merită să rămână dar și de edili de care trebuie scăpat, ar putea continua. Cu zecile. Depinde doar de noi să le spunem să plece sau să rămână. O dată la patru ani suntem noi mai puternici decât ei!

  1. Nu suntem mai puternici decat ei pentru ca stam acasa si nu ne pasa. Pe urma batem din gura ca a iesit cutarica sau cutarescu… vai si amar de noi……

    Raspunde
  2. bine punctat, sunt oameni si oameni dar unii nu sunt oameni

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.