Oamenii străzii, în vizorul Poliției Locale! Cei care apelează la persoane cu handicap sau la minori pentu a cerși, SANCȚIONAȚI (FOTO)

Oamenii străzii, în vizorul Poliției Locale! Cei care apelează la persoane cu handicap sau la minori pentu a cerși, SANCȚIONAȚI (FOTO)

Acțiunile privind eradicarea fenomenului cerșetoriei continuă la nivelul Direcției Generale Poliția Locală Arad, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Arad, anunță Primăria.

Operațiunile comune vizează identificarea persoanelor care apelează la mila publicului, precum și a locațiilor în care obișnuiesc să se adăpostească, fie că este vorba despre imobile abandonate și ocupate abuziv de aceștia, sau imobile puse la dispoziția oamenilor străzii de către terțe persoane.

Identificarea de către polițiștii locali  se realizează la sediul serviciilor de Ordine, Liniște Publică și Parcări. Ulterior, oamenii străzii sunt conduși la Adăpostul de noapte, din subordinea Direcției de Asistență Socială Arad. Persoanele identificate care nu au domiciliul în județul Arad, pot beneficia în regim de urgență de serviciile Adăpostului de noapte, pe o perioadă de 7 zile, într-un an calendaristic.

În ultimele luni, Direcția Generală Poliția Locală Arad a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad în situații în care au fost identificați indivizi ce condiționează persoane cu handicap sau minori să apeleze la mila publică. Acest proiect va continua, concomitent cu luarea victimelor în evidența Direcției de Asistență Socială Arad, în vederea acordării prestațiilor și serviciilor sociale conform legii, informează municipalitatea.

Acțiunile ce se vor derula în mod sistematic, pe raza municipiului Arad, sunt actualmente concentrate în „punctele fierbinți” ale cerșetoriei: zona Gării CFR,  Calea 6 Vânători, Centru, zona Mănăstirii Gai.

„Direcția Generală Poliția Locală Arad apelează la spiritul civic al arădenilor pentru realizarea unei «hărți» cuprinzătoare a habitatelor ocupate de către astfel de persoane și inițierea măsurilor legale necesare eliberării locațiilor ce reprezintă un mediu propice de perpetuare a actelor de natură contravențională sau penală. Orice informație legată de locații care adăpostesc oameni ai străzii poate fi transmisă Direcției Generale Poliția Locală Arad prin intermediul următoarelor canale de comunicare: e-mail secretariat@politialocalaarad.ro, aplicația mobilă «My Arad», respectiv site-ul oficial al D.G.P.L. Arad (pentru situații ce impun intervenția de urgență a echipajelor mobile, recomandăm numărul de apel al dispeceratului Poliției Locale 0257-939)”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei municipiului Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.