Oare chiar au ajuns AMERICANII pe LUNĂ? Moscova cere o ANCHETĂ!

Relaţiile tensionate dintre SUA şi Rusia intră într-o nouă etapă: Moscova vrea o anchetă privind aselenizarea americanilor din 1969. Cererea vine după ce americanii au pus la îndoială felul în care ruşii au câştigat organizarea Cupei Mondiale de Fotbal din 2018.
Vladimir Markin, purtător de cuvânt al Comitetului de anchetă al Federaţiei ruse, instituţie care echivalează cu Procuratura generală, a răspuns anchetei FBI printr-un editorial publicat în ziarul Izvestia.
„Statele Unite au încălcat o linie atunci când procurorii americani au decis să se declare arbitri supremi ai fotbalului internaţional, anchetând FIFA”, a declarat Vladimir Markin.
În continuare, oficialul rus a cerut o anchetă privind aselenizarea americană din 1969.
„Noi nu susţinem că ei nu au zburat până la Lună şi că doar au înregistrat un film. Însă toate aceste artefacte ştiinţifice – sau poate culturale – fac parte din moştenirea umanităţii, iar dispariţia lor fără urmă este pierderea noastră comună. O investigaţie va arăta ce s-a întâmplat”, a afirmat oficialul rus.
Încă din 2009 NASA a declarat că, în scopuri de economie a şters înregistrarea originală a primei aselenizări pe Lună, împreună cu alte 200.000 de înregistrări. Astăzi există copii, multe recuperate din ştirile televizate, care potrivit agenţiei americane au o calitate chiar mai bună decât originalul.
De asemenea, oficialul rus Markin acuză Washingtonul că este vinovat de instalarea unor oficiali corupţi în Ucraina, la 25 de ani de la prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice, ceea ce a condus la războiul din estul ţării, şi le sugerează procurorilor americani să investigheze potenţiale fapte de corupţie la Cupa Mondială din 1994, în Statele Unite.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.