Obişnuieşti să îţi ÎNCĂLZEŞTI mâncarea la MICROUNDE? Te poţi ÎMBOLNĂVI GRAV!

Obişnuieşti să îţi ÎNCĂLZEŞTI mâncarea la MICROUNDE? Te poţi ÎMBOLNĂVI GRAV!

În ritmul alert al vieţii din secolul 21, mare parte a populaţiei preferă să folosească cuptorul cu microunde pentru a-şi încălzi mâncarea, în detrimentul clasicului aragaz, pentru a economisi timp.

Într-adevăr, reuşim astfel să avem mai puţine vase de spălat, iar mâncarea este gata rapid, însă nu realizăm că ne punem în pericol sănătatea. Conform unor studii recente, există anumite alimente care, reîncălzite în cuptorul cu microunde, suferă modificări, care pot duce la boli.

Unul dintre acestea sunt ouăle. În general, mâncărurile care conţin ouă pot fi reîncălzite, însă nu este deloc recomandat să facem asta cu omleta sau cu ouăle fierte.

Un alt pericol îl constituie nitraţii din spanac, care supuşi la microunde pot deveni cancerigeni. De asemenea, ciupercile trebuie mâncate imediat după ce au fost gătite, din cauza deteriorării proteinelor, care ne poate afecta stomacul.

Probabil cel mai popular aliment încălzit la microunde este cartoful. Există riscul ca, dacă acesta este lăsat la temperatura camerei să se răcească, iar apoi nu este pus în frigider, ci reîncălzit direct, să ducă la botulism.

Puiul fript, fiert sau la cuptor, este şi el încălzit şi consumat a doua zi de foarte mulţi oameni. Pericolul constă în modificările la nivel chimic care se produc în carne şi care pot duce la toxinfecţii alimentare grave.

Pentru a ne feri de astfel de probleme, este indicat să consumăm pe cât posibil, mâncăruri proaspete, iar dacă sunt reîncălzite, să fi fost ţinute,în prealabil la frigider, şi să evităm cuptorul cu microunde.

Sursa: Daily Mail

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.