Opoziţie faţă de formele coercitive de impunere a VACCINĂRII anti-Covid

Opoziţie faţă de formele coercitive de impunere a VACCINĂRII anti-Covid

PSD se opune oricăror forme coercitive de impunere a vaccinului anti-Covid, a afirmat deputatul social-democrat Mihai Fifor.

Potrivit parlamentarului arădean, impunerea nu va face altceva decat să crească ostilitatea populației față de vaccin și față de autorități.

„Soluția eficientă de combatere a pandemiei este «vaccinare + testare» și «vaccinare fără discriminare». Având în vedere faptul că vaccinarea trebuie să meargă în paralel cu testarea, așa cum se întâmplă în restul țărilor civilizate, este necesar ca statul să asigure accesul facil la testare pentru toți cetățenii, fie prin teste gratuite lunar, fie prin subvenționare. În zonele critice (sănătate, educație, ghișee etc.) guvernul trebuie să asigure testarea întregului personal, nu doar pentru cei nevaccinați, ci și pentru cei vaccinați. Totodată, Guvernul trebuie să renunțe la abordarea coercitivă și să înțeleagă că putem depăși pandemia doar dacă vom fi parteneri, nu ca adversari”, a declarat Mihai Fifor.

Acesta spune că oamenii trebuie „tratați ca PARTENERI ai autorităților, nu ca adversari sau ca prezumtivi vinovați”.

„Există resurse financiare pentru creșterea gradului de testare la nivelul populației. Doar pentru acest an, Guvernul Cîtu a contractat peste 56 de milioane de doze, pe care acum trebuie să le valorifice, întrucât nu vor putea fi utilizate. Acești bani trebuie redirecționați pentru subvenționarea testelor și pentru asigurarea lor gratuită în sectoarele critice. PSD cere Guvernului să formuleze o decizie clară cu privire la organizarea testării în școli, nu doar pentru profesorii nevaccinați, cum spune ministrul Educației, ci și pentru cei vaccinați, dar mai ales pentru elevi. Nu este suficient că pregătirea anului școlar să se bazeze doar pe opiniile personale ale ministrului Sănătății, care cred că valul IV nu va fi foarte grav. Este necesar ca Guvernul să ia toate măsurile necesare pentru a asigura începerea școlii cu prezența fizică a elevilor, indiferent de evoluția pandemiei”, a spus deputatul Mihai Fifor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.